“Voor mij blijft Club dé titelfavoriet”

Speeldag 3 van play-off 1 wordt vanavond afgesloten met de topper tussen Club Brugge en Standard. Volgens onze huisanalist Aimé Anthuenis blijft Club Brugge de topfavoriet voor de titel: “De West-Vlamingen beschikken gewoon over de meeste troeven. Alle toppers zijn fit. In de reguliere competitie waren ze te afhankelijk van spelers als Hans Vanaken en Wesley. Nu spelers als Arnaut Danjuma, Emmanuel Dennis en Krépin Diatta terug beschikbaar zijn, zijn er veel meer opties beschikbaar. Vanop de flanken kunnen ze iedere tegenstander pijn doen”, aldus de ex-bondscoach. “Standard won vorige week wel op het veld van AA Gent, maar niettemin leveren ze een zwakke prestatie af. Thuis of uit is voor de Luikenaars een wereld van verschil. Ik verwacht vanavond een overwinning voor Club. Een pandoering voor de Luikenaars sluit ik zeker niet uit.”

“Genk won verdiend met 2-1 van AA Gent. Al zal vooral die rode kaart voor Malinovski blijven hangen in de Limburgse hoofden. Hoeveel wedstrijden schorsing staan er hem te wachten. Twee? Drie? Mocht Genk de straf aanvechten – en dat ligt toch in de lijn der verwachtingen – dan werkt de straf opschortend en zal Genk volgende week  toch een beroep kunnen doen op Malinovski. De Oost-Vlamingen verdienen wel een pluim voor hun niveau en inzet, al hebben ze voorlopig nog geen punten kunnen sprokkelen in play-off 1.”

“Net als je denkt dat de bodem bereikt is voor Anderlecht, wordt het nog wat erger. Drie speeldagen ver in play-off 1, 0 op 9. De verloren thuismatch tegen Antwerp (1-2) mag beschouwd worden als de exponent van het voorbije jaar. Een gebrek aan spelinzicht, aan vertrouwen, aan topkwaliteit. Het kwam allemaal al aan bod de voorbije maanden en weken. Het spel geeft ook geen hoop voor de toekomst. Als ze niet opletten, lopen ze Europees voetbal mis. Dat zou pas een drama zijn.  Komend weekend moet paars-wit naar de hel van Sclessin. Een 0 op 12 is dus zeker niet ondenkbaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier