Waarom Ferrera zal slagen bij Standard

Yannick Ferrera werd deze namiddag voorgesteld als de nieuwe trainer van Standard. Geen makkelijke uitdaging voor de jonge trainer (34). Nauwelijks ouder dan enkele van zijn spelers moet hij er de zwalpende ploeg weer op de rails krijgen. Een succesvol trainer zijn in de Vurige  Stede? Het is er nog maar weinigen gelukt.

Ferrera krijgt een doodzieke patiënt in de schoot geworpen. Een groep spelers die er in slaagt de vorige trainer (Muslin) te laten buitengooien door het bestuur,  en even later dat bestuur op zijn beurt bedankt met een rampzalige prestatie op Club Brugge. 7-1.  Ongezien!

Maar er is ook goed nieuws. Volgens voorzitter Bruno Venanzi betalen bepaalde Standard-spelers zelfs de trainer om te mogen spelen. En ja, ééntje speelt er nu ook hoogstwaarschijnlijk nog. Lekker meegenomen toch, zo’n bijkomende premie voor de trainer. Zou dit meegespeeld hebben in de contractbesprekingen?

Een zieke ploeg, een loslippige voorzitter, sjoemelende spelers en de hevigste fans van het land. Ga er maar aanstaan.

En toch geloven wij dat Ferrera zal slagen.

  1. Hij bewees al met Charleroi en Sint-Truiden dat hij met beperkte middellen mooie resultaten -en nog beter- mooi voetbal kan voorschotelen. In Standard zullen ze die vergelijking (beperkte middelen) niet graag horen, maar je kan er niet naast kijken. Heel wat kwaliteit is vertrokken, weinig is gekomen en na het vertrek van voorzitter Duchatelet lijken nu ook de vetpotten verdwenen. Een Standard met beperkte middelen dus.
  2. Ferrera heeft ook al bewezen jongeren beter te kunnen maken. Bij Standard krijgt hij er een karrenvracht cadeau? Ongeleide projectielen weliswaar, maar talent zit er nog altijd.
  3. Ferrera kan goed overweg met supporters. Al moet gezegd dat die van Charleroi en Sint-Truiden toch als ietsje gematigder beschouwd worden als die van Standard. Maar ook deze zal hij volgens ons zeker weten te overtuigen.

Over een maand weten we ongetwijfeld meer. (foto belga)

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier