7 tips voor een fijne zondag

Weer of geen weer, met deze vier buitentips en drie binnentips maak je van je zondag een fijne dag.

Lichtfestival in botanische tuin in Meise

De prachtige botanische tuin in Meise verandert tijdens de kerstvakantie in een wonderlijk sprookjesbos. Het lichtfestival WinterFloridylle neemt je met muziek, lekkere hapjes en vuurschalen mee voor een tocht van 3,5 km langs de mooiste lichtcreaties.

WinterFloridylle, van 21 december tot 7 januari (niet op 24, 25 en 31/12 en op 1/1), van 18 tot 23 uur in de Plantentuin Meise,plantentuinmeise.be.


Magische winter in de Efteling

Nog tot en met 4 februari trekt de Efteling weer zijn magische winterjasje aan. Het park voor jong en oud krijgt dan nog meer warmte dan anders met knisperende vuurtjes en duizenden lichtjes. Een schaatsbaan, een winterse theatershow én glühwein en warme chocomelk zijn leuke extra’s deze periode.

Winter Efteling, meer info: efteling.com.


Op bezoek bij de dino’s in Gent

De wereld van Kina, het natuurmuseum voor kinderen en jeugd in Gent, pakt uit met een boeiende interactieve tentoonstelling over het leven miljoenen jaren geleden. Originele stukken, zoals de botten van een iguanodon, en een reeks replica’s, zoals een schattige Keichousaurus mét baby, vertellen mee het verhaal.

Dinorama, in De wereld van Kina, Sint-Pietersplein 14, Gent, dewereldvankina.stad.gent.be/dinorama.


© Hergé /Tintinimaginatio

Kijken naar Kuifje in Tour & Taxis in Brussel

Wist je dat het eerste album van Kuifje, Kuifje in het land van de Sovjets, al bijna honderd jaar oud is? Het verscheen in 1929, toen nog in zwart-wit. De expo Kuifje, het meeslepende avontuur neemt je mee op een digitale reis door de albums en de spannende wereld van Kuifje en Bobbie, kapitein Haddock, Jansen en Janssen, professor Zonnebloem, Bianca Castafiore en een hoop gemeneriken.

Kuifje, het meeslepende avontuur, tot 7 januari in Tour & Taxis, Havenlaan 86c, 1190 Brussel, Shed 3. Info & tickets: tintin-immersiveadventure.com.


Pokémon speel je zo

Misschien verzamelt je zoontje/nichtje/buurmeisje de kaarten al, maar weet je ook hoe je het Pokémonspel écht speelt? Met Pokémon My First Battle krijg je een box met daarin alles om met z’n tweeën het kaartspel te spelen, inclusief spelregels.

€ 11,95, vanaf 6 jaar.


Puberperikelen in een podcast

Een puber in huis brengt naast veel oogrollen, stiltes of net méér lawaai en rommel ook véél vragen met zich mee. Leef, het magazine van de CM, komt met een podcast waarin de meest voorkomende puberissues behandeld worden. Sexting, alcohol, mentale gezondheid, social media en gamen: ouders en experten geven hun mening en tips.

Pubernesten, Spotify,leefmagazine.be/pubernesten.

Joren Vermeersch beschrijft Vlaanderens waanzinnigste eeuw

‘Er bestaat geen wereld die zo bont, zo onvoorstelbaar en zo verrassend is als ons verleden’ – Joren Vermeersch

Dankzij Bart Van Loo weten we hoe boeiend geschiedvertelling kan zijn. Auteur Joren Vermeersch verdiepte zich in Vlaanderens veertiende eeuw, een periode van ongeziene rampspoed met oorlog, honger en ziekte. Op weergaloze wijze brengt hij de geschiedenis tot leven aan de hand van gewone mensen – van priester en vissersweduwe tot musicus en ondernemende vrouw uit de Brugse beau monde. Een boeiend boek dat de lezer op sleeptouw neemt vanaf de eerste bladzijde en bewijst dat we in de kern altijd hetzelfde zijn gebleven: wezens die streven naar geluk en bang zijn om kwijt te raken wat ons lief is.

Joren Vermeersch, Vlaanderens waanzinnigste eeuw 1297-1385 – € 39,99 – Borgerhoff & Lamberigts.


(tekst Herte De Cleyn, Annelies Dyck en Judith Hendrickx)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier