Een onvergetelijk duel: Imke Courtois en de U-14 van Kalfoort Puursica

Imke Courtois is populair. Dat bleek nogmaals ter gelegenheid van 20 jaar De Zondag. Voor een wedstrijd met de voetbalanaliste die elke week in ‘Hallo met Imke’ in een prettig, soms plagerig gesprek met ondergetekende haar visie geeft op het topvoetbal op zondag, kwamen meer dan 300 aanvragen binnen. Martine Van Kerckhoven uit Bornem won het pleit, zij speelde mee voor haar kleinzoon Senne Kennis, keepertje bij de U-14 van Kalfort Puursica. Relaas van een leuke namiddag.

Vooreerst: Senne is een talentje, zou blijken, zoals hij in het duel tussen de twee ploegjes van de U-14 aangevuld met ouders, een loeier van Imke uit zijn doel hield. Imke was er achteraf nog niet goed van “Amai, wat was dat…?” Om maar te zeggen dat het een bijzonder geestig duel was, de toeschouwers in de kleine tribune amuseerden zich danig, haalden bij momenten zelfs een Mexican wave boven.

Spannend was het ook, vier keer twintig minuten, waarbij de score op en af ging. En Imke, niet alleen door het jonge volkje maar ook door opvallend veel papa’s heel enthousiast onthaald, liep er ondanks haar lichte spierscheur de kantjes niet af, stuurde haar jonge ploegmaatjes en strooide met leuke voorzetten.

Ervaring loont

Zelfs de wissel moegestreden mama-ervaren journalist kon haar niet afremmen, al keerde de score, al dan niet toevallig, wel. Zoals de guitige Jasper (14), na die ouwe twee keer te hebben gedribbeld, verwoordde: “Je bent dan misschien bijna 50 jaar ouder, je hebt ook veel meer ervaring.” En dus eindigde de wedstrijd dankzij het keeperswerk van Senne op 6-7 overwinning voor de ’U14 + oudjes’, een nipte nederlaag voor Imke dus.

Maar dat kon de pret niet derven, achteraf werd het nog lang dringen voor een handtekening van en vooral een selfie met Imke, die duidelijk het hart van zowat heel Puurs had gestolen. En daarna moesten Imke nog eens haar handtekening zetten op elke voetbalschoen. Mama Nathalie: “Imke, je jaagt ons op kosten, hij zal deze schoen nooit meer willen afwassen, ik zal een nieuw paar moeten kopen.”

Waarop Imke zich helemaal onsterfelijk maakte: “Jullie waren zó goed, ik wil nu ook op één groot blad een handtekening van jullie allemaal.” Uit de groep klonk: “Marc Degryse is ook een goeie analist, maar Imke is de tofste”. Ook leuk: de belangstelling voor het vak van sportjournalist. En Jasper toonde zich weer behulpzaam: “Zou ‘Jong talent ontdekt in Puurs’ geen mooie titel zijn voor jouw reportage?”

De namiddag werd afgesloten met een fles champagne als dank van het jeugdbestuur van Kalfort Puursica. Imke: “Ik moet jullie danken, ik heb mij uitstekend geamuseerd.” Alleen jammer van die pegel die Senne stopte…

Ook na de match is het hard werken voor Imke: iedereen wil een handtekening! (foto Vero)
Ook na de match is het hard werken voor Imke: iedereen wil een handtekening! (foto Vero)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier