Nore is onze coverkunstenares!

Een Kids-special kan niet zonder een bijzondere cover, en dus vroegen we enkele weken geleden aan onze jongste lezers om een cover te ontwerpen. Uit de vele reacties selecteerde onze jury de tekening van Nore Barbier. “Het is de tweede keer dat ik een tekenwedstrijd win”, verklapt de vijfjarige uit Menen.

De 5-jarige Nore Barbier is in de wolken. Haar tekening is door de jury uitgekozen om deze cover te sieren. Mama Griet Lemahieu en papa Frederik Barbier vallen uit de lucht wanneer we bij hen aanbellen. “Wij weten van geen tekenwedstrijd, maar daar zullen mémé en pépé wel voor iets tussenzitten”, reageert Griet aan de deur. De ouders van Frederik bekennen. “Op woensdagnamiddag zijn Nore en haar broer Remi (7) altijd bij ons en dan zit de namiddag boordevol activiteiten. De middag begint steevast met frietjes eten, daarna gaan we vaak op stap en er wordt ook veel geknutseld en getekend”, lachen pépé Frans Barbier en mémé Jenny Vandoorne. “Enkele weken geleden zagen we de tekenwedstrijd in De Zondag. Als fervente lezers laat ik onze kleinkinderen wel eens deelnemen aan een wedstrijd. Omdat ze graag tekenen, leek deze wedstrijd iets voor Nore en Remi”, verklapt mémé Jenny.

Speelplein

 

“Ik heb een speelplein getekend met een mooie glijbaan en een bank. Een kind zit op de glijbaan en haar mama wacht op de bank. Papa is niet te bespeuren, want die moet werken”, legt Nore uit. Ook haar broer waagde zijn kans. “Ik hield het op een tent, een boom, een kind bij de tent en de ondergaande zon. Nu won ik niet, maar ik won eerder al eens tijdens de bloemenmarkt in Menen”, neemt Remi het sportief op.

Broer en zus lopen allebei school in de Kleine Prins in het West-Vlaamse Menen. “Ik zit nu een maand in het eerste leerjaar. De Zondag kan ik nog niet lezen, maar ik heb wel al verschillende woordjes geleerd.” Wellicht wordt ze straks een even fervente lezer van onze krant zoals haar grootouders. Vandaag leest de hele familie van Nore alvast De Zondag bij een feestelijker ontbijt dan anders. Proficiat en geniet van jouw cover. (xcom)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier