Op stap met onze beauty-experte Sabine Peeters

Je make-up perfect aanbrengen, is niet makkelijk. Tenzij je natuurlijk tips hebt gekregen van een echte pro. In onze tweede ‘Op stap met’ mochten enkele gelukkige lezers een beautyworkshop met onze experte Sabine Peeters volgen, inclusief een goedgevulde goodiebag van I.am.Klean.

De Zondag bestaat 20 jaar en dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Het hele jaar lang kan je ontmoetingen met onze experts winnen. Zoals met Sabine Peeters, onze beauty-experte die onlangs haar beautytips en -geheimen met onze winnaars deelde. “Het is al eventjes geleden dat ik nog een live workshop kon geven, dus ik vind het fantastisch dat ik dit mag doen”, verklapte Sabine aan het begin van de workshop. “Dat is trouwens het allerbelangrijkste: dat je plezier hebt aan make-up, en dat je het doet omdat je het graag wil doen.”

Eerst demonstreerde Sabine de technieken, daarna mochten onze lezers het zelf uitproberen. (GF)
Eerst demonstreerde Sabine de technieken, daarna mochten onze lezers het zelf uitproberen. (GF)

Sabine begon het beauty-uurtje met enkele basisprincipes. “Make-up is een middel om de schoonheid van het gezicht te benadrukken, het dient dus niet per se om alles te camoufleren en het gezicht volledig te bedekken”, legde Sabine uit aan onze lezers, een diverse groep, zowel wat leeftijd als wat ervaring met make-up betreft. Iets wat Sabine zelf “keitof” vond. Ook de glunderende gezichten van Anneke en Griet vielen op. Zij konden last minute bij de workshop aansluiten omdat er een plaatsje was vrijgekomen. “Ik volg Sabine al een tijdje, ze is echt een heel interessante persoon. Dus toen Anneke me meevroeg, was ik heel erg blij”, verklapt Griet.

Goedgevulde goodiebag

Als kers op de taart kregen alle winnende duo’s ook een goodiebag van I.am.Klean, het mineraalmake-upmerk van de Belgische onderneemster Caroline Rigo, die samen met Sabine onlangs nog een wenkbrauwlijn lanceerde. Een goodiebag die nog goed van pas kwam, want nadat Sabine op een van onze winnaars gedemonstreerd had hoe je make-up het beste aanbrengt, mochten onze duo’s zelf aan de slag gaan. Van reinigen over het uitkiezen van de juiste foundationkleur en het aanbrengen van concealer tot het stijlen van de wenkbrauwen: alles kwam aan bod. En natuurlijk stond Sabine onze lezers met raad en daad, en een pak extra tips bij.

“Wat ik zeker zal blijven onthouden van deze workshop is dat ik een spiegel met vergrootglas moet kopen om zonder bril make-up aan te kunnen brengen”, lacht Griet. “De tip om op te bouwen, zodat het niet meteen te fel wordt, is ook een blijver”, vult Anneke aan. Silke en Lobke Van den Wijngaert zullen vooral onthouden dat het niet moeilijk is om er goed uit te zien met make-up, zonder dat het overdreven is. “En de kunst van het stylen van de werkbrauwen is ook een blijver”, vult Lobke nog snel aan.

Geven we nog mee dat wie deze workshop niet kon bijwonen, niet hoeft te wanhopen. Sabine verklapt immers wekelijks haar beauty en make-uptips & tricks in De Zondag.

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier