In 2005 brak Laura Lynn door met ‘Je hebt me 1000 maal belogen’: “Dit nummer heeft mijn leven compleet veranderd”

Net op het moment dat ze overwoog om haar zangcarrière te stoppen, werd Laura Lynn wereldberoemd in Vlaanderen. Het lied ‘Je hebt me 1000 maal belogen’ betekende in 2005 niet enkel de start van haar eigen succesvolle carrière, het zorgde ook voor een boost voor de Vlaamse schlagermuziek in het algemeen.

“Ik was al een vijftiental jaar als zangeres actief onder mijn eigen naam Sabrina Tack”, blikt Laura Lynn terug. “Dat was erg kleinschalig: af en toe een optreden op een klein podium of op het fanbal van een andere artiest waaronder ook mijn neef. Ik was eigenlijk de afweging aan het maken of ik hier wel mee zou doorgaan, want ik stak er veel tijd in, maar groot succes bleef uit. Na een optreden zei mijn toenmalige manager dat hij hét geknipte nummer voor mij gevonden had. Dat was de originele, Duitstalige versie van Je hebt me 1000 maal belogen . Ik twijfelde even omdat het een ander genre was dan de nummers die ik tot dan had gebracht. Ik merkte wel dat het een liedje was dat meteen blijft hangen. Ik vind het nog altijd grappig dat mensen het nummer vrolijk meezingen, hoewel de tekst eigenlijk helemaal niet zo vrolijk is.”

Wekelijks in de boekjes

“We doken de studio in om Je hebt me 1000 maal belogen op te nemen en vanaf dan is alles bijzonder snel gegaan. Het heeft mijn leven compleet veranderd. Ik werd overladen met vragen voor optredens. Elke dag van de week stond ik op één of meerdere podia. We waren constant onderweg. Die hectische periode heeft ongeveer drie jaar geduurd. Op een bepaald moment begon ik er fysiek door te zitten en dan hebben we toch beslist om het wat rustiger aan te doen.”

Van de ene op de andere dag kon ik niet meer op straat komen zonder herkend te worden”

De doorbraak van Laura Lynn als artiest betekende meteen ook een stevige boost voor de Vlaamse schlager, want in haar kielzog volgden een heleboel artiesten. “In het begin had ik dat eigenlijk zelf niet door. Veel artiesten en managers zeiden me dat ik de Vlaamse muziek, die in die periode blijkbaar in een dipje zat, weer op de kaart heb gezet. Her en der vonden schlagerfestivals plaats waarbij heel wat artiesten op één grote affiche terechtkwamen. Ik herinner mij die shows: vijf avonden voor telkens 12.000 tot 15.000 mensen: wat een fantastische ervaring!”

Toch was er ook een keerzijde aan de medaille, zo blijkt. “Van de ene op de andere dag kon ik niet meer op straat komen zonder herkend te worden. Het was in het begin wel vreemd om aangesproken te worden met mijn nieuwe artiestennaam. De platenfirma vond het ook belangrijk dat de fans zaken uit mijn privéleven konden lezen in de boekskes . Ik heb dat enkele jaren toegelaten. Op de duur kon je wekelijks wel iets lezen over mij, maar op een bepaald moment heb ik daar toch een streep onder getrokken. Nu vertel ik alleen nog iets wanneer er effectief ook iets te melden valt. Het is een beetje dubbel, want ik weet dat de mensen dat graag lezen, maar voor mij hoeft dit niet meer.”

Terug naar de schlagers

De coronacrisis is geen evidente periode voor artiesten, ook niet voor Laura Lynn. “Sinds maart vorig jaar heb ik welgeteld één optreden gedaan. Bij de start van de eerste lockdown had ik net mijn nieuwe album Country 2 uit. Ik heb geen promo kunnen voeren voor dit nieuwe album, waardoor het eigenlijk wat verloren gegaan is. Ik heb de voorbije maanden ook veel nagedacht over wat ik wil doen: ga ik verder met countrynummers, of keer ik terug naar de schlagers? Ik merk dat veel fans echt wel van de schlagers houden, dus ik ga straks wellicht opnieuw die richting uit. De eerstvolgende single die ik uitbreng, zal in elk geval weer een schlager zijn.”

“Het afgelopen jaar heb ik vooral leren genieten van kleine zaken: dingen doen met mijn dochter, vaker koken, een uitstapje naar zee… Ik ben ook al veel gaan wandelen, dat is een uitstekende manier om het hoofd eens helemaal leeg te maken”, aldus de zangeres. “Waar ik mezelf binnen 20 jaar zie? Ik zal dan 65 zijn en hoop dat ik dan nog altijd op een podium sta. Het belangrijkste is echter dat ik dan gezond en gelukkig kan zijn, samen met mijn dochter en de andere mensen die me na aan het hart liggen. Corona doet ons inzien dat enkel dat er écht toe doet.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier