WIN: 5 duotickets voor de voorstelling Homo Deus Frankenstein op 20/9

Homo Deus Frankenstein is een muzikaal-filmische beleving voor kinderen en families rond de ‘maakbaarheid’ van onze wereld/het leven, geïnspireerd op de thematieken in Frankenstein en Faust.

Onze samenleving verandert aan een ongelooflijke snelheid. Alles lijkt plots te worden geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Tot soms onze emoties toe. Een heftige maar ook spannende wereld om nu jong te zijn!

Vertrekkende vanuit de thema’s in het werk Frankenstein (Mary Shelley) en Faust (Goethe) wordt een hedendaags verhaal gecreëerd, waarbij mens en robot proberen een betere versie van zichzelf te worden. The war of robots, een GPS-route naar ons hart, Frankenstein, op theevisite bij een cyborg….

Homo Deus Frankenstein is een voorstelling die leest en luistert als één spannend groot muzikaal beeldverhaal rond de vele inhoudelijke vragen die we ons vandaag stellen:
Wat is maakbaar in een jong leven? Waarom creëren we zo graag ‘betere versies’ van onszelf, bv. op sociale media? Zijn we wie we zijn, of hoe wij ons tonen? Waar zit die moeilijke grens tussen kwetsbaarheid en perfectie.

Componist Frederik Neyrinck creëert met veelkleurige klanktapijten, opzwepende ritmes en dansante melodieën een afwisselende compositie voor (bas)klarinet, fagot, trompet, trombone en percussie die de live actie en video ondersteunt. Vijf topmuzikanten van het ensemble I SOLISTI voeren het muziekwerk live uit. Filmmaker Kenneth Michiels zorgt voor de filmische beeldscore doorheen de voorstelling. Op scène, naast de muzikanten, zien we actrice Marjan De Schutter en danseres Martina Rösler. Regisseurs zijn Johan De Smet (KOPERGIETERY) en Sara Ostertag (makemake produktionen).

Wij geven 5 duotickets weg voor de voorstelling op vrijdag 20 september in KOPERGIETERY in Gent. Meedoen? Geef het juiste antwoord op de wedstrijdvraag tegen 15/09. De winnaars worden maandag 16/09 gecontacteerd!

Wedstrijdvraag: Wie is de componist van de voorstelling?

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier