Win concerttickets voor Antwerp Symphony Orchestra

Stroomt klassieke muziek door je hoofd en aderen? Dan is deze leuke winactie perfect voor jou. Samen met Antwerp Symphony Ochestra kunnen wij 4 x 10 duo’s naar een concert brengen.

Latin klanken met Gabriela Montero
zaterdag 24 februari 2024 – 20:00
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

De Venezolaanse Gabriela Montero is een superster aan de piano. Ze improviseert, componeert en weet met haar ongeziene flair steevast de harten van het publiek in te palmen. Samen met Antwerp Symphony en Elim Chan brengt Montero haar opzwepende Pianoconcerto, waarin ze de rijke ritmes van Latijns-Amerika doet versmelten met Europese muziek tot “een dans van het vrolijke en het duistere”. Ook Gabriela Lena Frank balanceert tussen die twee culturele identiteiten. In haar Drie Latijns-Amerikaanse Dansen hoor je knipogen naar de werken van Ginastera en Bernstein. De impact van diens beroemde West Side Story op theater en muziek kan je moeilijk onderschatten. Geniet van een concert vol symfonische dansmuziek met zuiderse energie!

Mahler en Korngold met Elim Chan
vrijdag 22 maart 2024 – 20:00
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

In haar reeks van Mahlersymfonieën presenteert chef-dirigent Elim Chan dit seizoen zijn betoverend mooie Vierde. In deze geliefde symfonie combineert hij intieme melodieën met een verbluffende orkestratie. Net als Mahler stond Erich Wolfgang Korngold op de rand tussen laatromantiek en modernisme. Hij was een wonderkind dat later tot de invloedrijkste componisten van Hollywood werd gerekend. Zijn Einfache Lieder zijn een bewijs van zijn meesterlijke lyriek en originaliteit. In dit programma is een bijzondere rol weggelegd voor de hemelse stem van sopraan Christiane Karg, die wereldwijd geprezen wordt voor haar Mahler-vertolkingen. Laat je overweldigen door deze avond vol symfonisch en vocaal goud!

Bejun Mehta zingt en dirigeert Händel
zaterdag 27 april 2024 – 20:00
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Niemand schreef zoveel grandioze aria’s voor de hoogste mannenstem als de barokke grootmeester Georg Friedrich Händel. Het gedroomde repertoire voor contratenor Bejun Mehta, die tegelijkertijd het orkest leidt. Enkele decennia na Händel slaan componisten als Haydn de brug van barok naar classicisme. De jonge Mozart neemt in zijn Haffnersymfonie afstand van zijn tienerjaren en begint naam te maken als zelfstandig componist. Van die twee componisten weten we dat ze elkaar bewonderden en bovendien een hechte vriendschap ontwikkelden. Ontdek de muziek uit deze kanteljaren van de muziekgeschiedenis in de Koningin Elisabethzaal!

Urbański dirigeert Le Sacre du Printemps
zaterdag 11 mei 2024 – 20:00
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Pianovirtuoos, componist, succesauteur: Jeremy Denk is het allemaal. Hij lijkt wel de moderne versie van Franz Liszt, die met zijn veelheid aan talenten het toonbeeld van de romantische homo universalis was. In zijn Wanderer-Fantasie herwerkte Liszt het gelijknamige pianowerk van Schubert tot een exuberant orkestwerk. Over exuberant gesproken: Igor Stravinski’s Sacre du printemps zette begin de twintigste eeuw de Parijse muziekwereld op zijn kop. Onder leiding van de energieke Poolse dirigent Krzysztof Urbański wordt dit een avond om nooit te vergeten.

Deelnemen kan enkel online tot en met 18 februari 2024 – 23.59 uur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier