Zondagse kost: pasta met venkel

1693

Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete kost. Vandaag serveert Alicia (33) uit Brussel een heerlijke pasta.

Alicia pakt uit met een bordje pasta met venkel. “Heerlijke verse seizoensgroenten met pasta. Dit gerechtje is echt een ‘hug in a bowl’.” De receptjes worden telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia van Cookameal.

Dit heb je nodig (voor 2 grote porties)

1 ajuin

2 tenen look

2 venkels

400 g tomatenblokjes (blik)

250 g pasta naar keuze

50 g Parmezaanse kaas (geraspt of geschaafd)

olijfolie

Zo maak je het

Snipper de ui en de look

Spoel de venkel en snij in fijne reepjes

Stoof de ui en de look aan in een beetje olijfolie

Voeg de reepjes venkel toe

Voeg de tomatenblokjes toe en laat even pruttelen

Kook ondertussen de pasta al dente

Voeg 1 pollepel kookvocht van de pasta en 30 g Parmezaanse kaas toe aan je saus

Roer de saus om, proef en kruid bij met peper en zout

Schep vervolgens de pasta door de saus

Verdeel over 2 borden

Werk af met de rest van de Parmezaanse kaas en fijngesnipperde venkelloof