Zondagse kost: pasta met venkel
Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete kost. Vandaag serveert Alicia (33) uit Brussel een heerlijke pasta.
Alicia pakt uit met een bordje pasta met venkel. “Heerlijke verse seizoensgroenten met pasta. Dit gerechtje is echt een ‘hug in a bowl’.” De receptjes worden telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia van Cookameal.
Dit heb je nodig (voor 2 grote porties)
1 ajuin
2 tenen look
2 venkels
400 g tomatenblokjes (blik)
250 g pasta naar keuze
50 g Parmezaanse kaas (geraspt of geschaafd)
olijfolie
Zo maak je het
Snipper de ui en de look
Spoel de venkel en snij in fijne reepjes
Stoof de ui en de look aan in een beetje olijfolie
Voeg de reepjes venkel toe
Voeg de tomatenblokjes toe en laat even pruttelen
Kook ondertussen de pasta al dente
Voeg 1 pollepel kookvocht van de pasta en 30 g Parmezaanse kaas toe aan je saus
Roer de saus om, proef en kruid bij met peper en zout
Schep vervolgens de pasta door de saus
Verdeel over 2 borden
Werk af met de rest van de Parmezaanse kaas en fijngesnipperde venkelloof
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier