Zondagse kost: Tian van knolselder

1942

Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Vandaag is het de beurt aan Louise (22) uit Waregem met haar tian van knolselder.

Omdat we allemaal op de laatste dag van de week wat extra genieten, zetten we wekelijks het favoriet recept van een lezer(es) in de kijker. Vandaag serveert Louise een tian van knolselder. “Een heerlijke combinatie die ik zelf bedacht!” De receptjes worden telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia van Cookameal.

Dit heb je nodig (bijgerecht voor 4 personen)

½ knolselder, geschild

3 el olijfolie

1 tl tijm

1 tl oregano

1 teen look, fijngeperst

1 grote appel

150 g geitenkaas

1 kleine rode ui

200 g gekookte linzen (blik)

60 ml groentebouillon

1 à 2 el vloeibare honing

handvol hazelnoten, fijngehakt

verse koriander

Tip: liefhebbers kunnen spekjes of parmaham toevoegen

Zo maak je het

Verwarm je oven op 200°C

Schil de knolselder en snij in dunne plakken. Tip: gebruik hiervoor een mandoline

Meng de olijfolie, tijm, oregano, look, peper en zout in een kom

Doe de plakjes knolselder bij de ‘marinade’

Verwijder het klokhuis van de appel en snij in plakken

Snij de geitenkaas in plakken

Snij de ui in ringen

Neem een vuurvaste schaal en verdeel de gare linzen op de bodem

Rangschik hierop de knolselder-, appel- en geitenkaasplakken, achter elkaar in een cirkelvorm.

Verdeel de rode ui over de tian

Overgiet het geheel met de groentebouillon

Werk af met de honing

Bedek de schotel met aluminiumfolie en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven

Verwijder de folie, voeg de gehakte hazelnoten toe en bak nog 15 minuten verder

Haal de schotel uit de oven en werk af met verse koriander

Wil jij met je favoriete

zondagse kost ook een plekje in

onze krant veroveren? Mail dan

het recept met een foto van het

gerecht en jezelf naar

zondagsekost@dezondag.be