Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Vandaag is het de beurt aan Louise (22) uit Waregem met haar tian van knolselder.
Omdat we allemaal op de laatste dag van de week wat extra genieten, zetten we wekelijks het favoriet recept van een lezer(es) in de kijker. Vandaag serveert Louise een tian van knolselder. “Een heerlijke combinatie die ik zelf bedacht!” De receptjes worden telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia van Cookameal.
Dit heb je nodig (bijgerecht voor 4 personen)
½ knolselder, geschild
3 el olijfolie
1 tl tijm
1 tl oregano
1 teen look, fijngeperst
1 grote appel
150 g geitenkaas
1 kleine rode ui
200 g gekookte linzen (blik)
60 ml groentebouillon
1 à 2 el vloeibare honing
handvol hazelnoten, fijngehakt
verse koriander
Tip: liefhebbers kunnen spekjes of parmaham toevoegen
Zo maak je het
Verwarm je oven op 200°C
Schil de knolselder en snij in dunne plakken. Tip: gebruik hiervoor een mandoline
Meng de olijfolie, tijm, oregano, look, peper en zout in een kom
Doe de plakjes knolselder bij de ‘marinade’
Verwijder het klokhuis van de appel en snij in plakken
Snij de geitenkaas in plakken
Snij de ui in ringen
Neem een vuurvaste schaal en verdeel de gare linzen op de bodem
Rangschik hierop de knolselder-, appel- en geitenkaasplakken, achter elkaar in een cirkelvorm.
Verdeel de rode ui over de tian
Overgiet het geheel met de groentebouillon
Werk af met de honing
Bedek de schotel met aluminiumfolie en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven
Verwijder de folie, voeg de gehakte hazelnoten toe en bak nog 15 minuten verder
Haal de schotel uit de oven en werk af met verse koriander
Wil jij met je favoriete
zondagse kost ook een plekje in
onze krant veroveren? Mail dan
het recept met een foto van het
gerecht en jezelf naar
zondagsekost@dezondag.be