Zondagse kost: Crème kruimeltaart of knubbelkesvlaai

2246

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer.Deze week verklapt Thalia (30) uit Wellen haar recept voor knubbelkesvlaai.

“Momenteel ben ik huismama en geniet ik er heel erg van om bezig te zijn in mijn moestuin en vervolgens de keuken in te duiken. Vandaag deel ik met veel plezier mijn recept voor knubbelkesvlaai . Het is een van de meest populaire en gekende taarten hier in de buurt en ook de lievelingstaart van mijn gezin”, vertelt Thalia trots. “Het is een ideaal dessert of vieruurtje om op zondag met een tasje koffie van te genieten! Benieuwd of ook jullie er gek op zullen zijn!”

Dit heb je nodig

Taartdeeg:

250 g bloem

15 g verse gist (of 8 gram droge gist)

50 ml melk

1 ei

75 g boter

25 g suiker

Snuifje zout

Knubbelkes:

250 g bloem

130 g suiker

130 g boter (in blokjes)

Banketbakkersroom :

500 ml melk

1 vanillestokje

100 g suiker

2 eidooiers

45 g maïzena

Extra:

Taartvorm 28 cm

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten, behalve het zout, voor het taartdeeg in een keukenrobot

Voeg het zout toe en laat nog enkele minuten kneden

Vorm een bal van het deeg en laat het 40 min rijzen onder een vochtige doek

Maak ondertussen de banketbakkersroom

Giet 450 ml melk in een pan

Snij het vanillestokje met een scherp mesje open en schraap het merg eruit

Voeg zowel de peul als het merg toe aan de melk en breng aan de kook

Doe de overige melk met de suiker en de eidooiers in een kom en meng goed

Klop de maïzena erdoor en maak er een mooi glad papje van

Verwijder het vanillepeul uit de melk

Giet al roerend de helft van de hete melk op het suikermengsel

Giet dit mengsel vervolgens bij de rest van de melk en bindt al roerend op het vuur

Laat de banketbakkersroom afkoelen

Maak de knubbelkes door de ingrediënten te kneden tot een kruimelachtige structuur

Verwarm je oven op 200°C

Kneed het taartdeeg nog even door en rol het uit

Schik het in een ingevette bakvorm

Schep de banketbakkersroom in de taartbodem

Verdeel de knubbelkes over de taart

Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven

Laat de taart afkoelen en geniet!

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar

zondagsekost@dezondag.be