Zondagse kost: Crème kruimeltaart of knubbelkesvlaai
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer.Deze week verklapt Thalia (30) uit Wellen haar recept voor knubbelkesvlaai.
“Momenteel ben ik huismama en geniet ik er heel erg van om bezig te zijn in mijn moestuin en vervolgens de keuken in te duiken. Vandaag deel ik met veel plezier mijn recept voor knubbelkesvlaai . Het is een van de meest populaire en gekende taarten hier in de buurt en ook de lievelingstaart van mijn gezin”, vertelt Thalia trots. “Het is een ideaal dessert of vieruurtje om op zondag met een tasje koffie van te genieten! Benieuwd of ook jullie er gek op zullen zijn!”
Dit heb je nodig
Taartdeeg:
250 g bloem
15 g verse gist (of 8 gram droge gist)
50 ml melk
1 ei
75 g boter
25 g suiker
Snuifje zout
Knubbelkes:
250 g bloem
130 g suiker
130 g boter (in blokjes)
Banketbakkersroom :
500 ml melk
1 vanillestokje
100 g suiker
2 eidooiers
45 g maïzena
Extra:
Taartvorm 28 cm
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten, behalve het zout, voor het taartdeeg in een keukenrobot
Voeg het zout toe en laat nog enkele minuten kneden
Vorm een bal van het deeg en laat het 40 min rijzen onder een vochtige doek
Maak ondertussen de banketbakkersroom
Giet 450 ml melk in een pan
Snij het vanillestokje met een scherp mesje open en schraap het merg eruit
Voeg zowel de peul als het merg toe aan de melk en breng aan de kook
Doe de overige melk met de suiker en de eidooiers in een kom en meng goed
Klop de maïzena erdoor en maak er een mooi glad papje van
Verwijder het vanillepeul uit de melk
Giet al roerend de helft van de hete melk op het suikermengsel
Giet dit mengsel vervolgens bij de rest van de melk en bindt al roerend op het vuur
Laat de banketbakkersroom afkoelen
Maak de knubbelkes door de ingrediënten te kneden tot een kruimelachtige structuur
Verwarm je oven op 200°C
Kneed het taartdeeg nog even door en rol het uit
Schik het in een ingevette bakvorm
Schep de banketbakkersroom in de taartbodem
Verdeel de knubbelkes over de taart
Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven
Laat de taart afkoelen en geniet!
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar
zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier