Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Leslie (58) uit Brasschat een fris courgette- en notengebak. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Mijn ultieme zondagsgevoel? Zonder twijfel tea time met huisgemaakt gebak!”

Dit heb je nodig:

  • 100g walnoten
  • 200g boter
  • 200g lichtbruine kandijsuiker
  • 2 eieren
  • 150g Griekse yoghurt
  • 150 g geraspte courgette (ongeveer een kleine courgette),
  • sap en zeste 1 citroen
  • 300g zelfrijzende bloem
  • 1,5 tl natriumbicarbonaat
  • 150g bloemsuiker
  • 1,5 el warm water

Zo maak je het klaar:

  • Verwarm je oven voor op 180°
  • Hak de walnoten fijn
  • Klop in een grote mengkom de zachte boter met de kandijsuiker tot een glad en luchtig mengsel
  • Meng de eieren een voor een door het boter-suikermengsel
  • Voeg nu de yoghurt, courgette, citroensap, gezeefde bloem en het natriumbicarbonaat toe
  • Meng alles tot een homogeen beslag
  • Schep de fijngehakte noten onder het beslag
  • Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm
  • Bak ongeveer 60 minuten in je voorverwarmde oven
  • Test met een prikker of je cake gaar is: komt hij er schoon uit, dan is de cake goed.
  • Laat de cake volledig afkoelen
  • Maak glazuur voor op de cake: meng de bloemsuiker met 1,5 el warm water tot een homogeen mengsel
  • Verdeel het glazuur over je afgewerkte cake en werk af met zeste van citroen
  • Laat het glazuur opdrogen alvorens je de cake gaat aansnijden