Lekker, gezond en supermakkelijk zelf te maken: avocado met Parmaham

Een lichte en gezonde maaltijd die zowel makkelijk te maken is als heel erg lekker? Bring it on! Wij probeerden de avocado met Parmaham, en vonden dat het (heel erg) goed was.

avocado-and-parma

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 dikke sneden rustiek brood
  • 1 grote rijpe avocado
  • enkele druppeltjes limoensap
  • 2 eieren
  • 6 sneetjes Parmaham
  • rucola sla
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • peper en zout

Zo maak je het (10 minuten):

  • Toast het brood.
  • Prak ondertussen de avocado met een vork en voeg er enkele druppels limoensap en peper aan toe. Verspreid het in een goede dikke laag over het geroosterd brood.
  • ¨Pocheer de eieren in licht kokend water gedurende 2 à 3 minuten. Laat nadien goed uitlekken en leg ze op de toast.
  • Dresseer de sneetjes Parmaham en de rucola naast de toast op een bord. Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie en eventueel wat balsamico azijn.
  • Breng op smaak met zwarte peper en serveer.

 

Smakelijk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier