Zondagse kost: kleurrijk gevulde courgettes

Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Omdat we op de laatste dag van de week allemaal graag wat extra genieten. De recepten worden telkens gekozen en klaargemaakt door Amylia van Cookameal. Vandaag op het menu: de kleurrijk gevulde courgettes van Soetkin!

“Zonnig comfortfood dat zelfs de kieskeurige eters in huis kan plezieren!”

Dit heb je nodig:

1 ui

2 wortelen

150 g sperziebonen

1 zoete puntpaprika

100 g mini mais

150 g champignon

1 blokje groentebouillon

120 g roomkaas met verse kruiden (bv. Boursin Cuisine)

400 g gehakt (varken-rund)

4 courgettes

100 g geraspte kaas

Olijfolie

Peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180°C

Snij de ui en de groenten (behalve de courgettes) in kleine blokjes

Verwarm 2 el olijfolie in een ruime pan

Stoof de ui kort aan, samen met de blokjes sperziebonen en wortelen

Voeg de rest van de groenten toe en stoof enkele minuten tot ze beetgaar zijn

Verkruimel vervolgens het bouillonblokje boven de groenten

Voeg de roomkaas met verse kruiden toe en schep om

Bak het gehakt rul in olie

Meng het gehakt onder de groentenmengeling

Proef en kruid bij met peper en zout

Spoel de courgettes en snij ze in de lengte doormidden

Hol ze uit en schik ze in een ovenschotel

Vul met het kleurrijke gehaktmengsel

Bestrooi met geraspte kaas en zet +/- 35 minuten in de oven

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier