Zondagse kost: kleurrijk gevulde courgettes
Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Omdat we op de laatste dag van de week allemaal graag wat extra genieten. De recepten worden telkens gekozen en klaargemaakt door Amylia van Cookameal. Vandaag op het menu: de kleurrijk gevulde courgettes van Soetkin!
“Zonnig comfortfood dat zelfs de kieskeurige eters in huis kan plezieren!”
Dit heb je nodig:
1 ui
2 wortelen
150 g sperziebonen
1 zoete puntpaprika
100 g mini mais
150 g champignon
1 blokje groentebouillon
120 g roomkaas met verse kruiden (bv. Boursin Cuisine)
400 g gehakt (varken-rund)
4 courgettes
100 g geraspte kaas
Olijfolie
Peper en zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C
Snij de ui en de groenten (behalve de courgettes) in kleine blokjes
Verwarm 2 el olijfolie in een ruime pan
Stoof de ui kort aan, samen met de blokjes sperziebonen en wortelen
Voeg de rest van de groenten toe en stoof enkele minuten tot ze beetgaar zijn
Verkruimel vervolgens het bouillonblokje boven de groenten
Voeg de roomkaas met verse kruiden toe en schep om
Bak het gehakt rul in olie
Meng het gehakt onder de groentenmengeling
Proef en kruid bij met peper en zout
Spoel de courgettes en snij ze in de lengte doormidden
Hol ze uit en schik ze in een ovenschotel
Vul met het kleurrijke gehaktmengsel
Bestrooi met geraspte kaas en zet +/- 35 minuten in de oven
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier