Zondagse kost: Mascarpone met rood fruit

Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Dominique (51) uit Assebroek haar favoriet voor: Mascarpone met rood fruit. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig (4 personen):

  • 250 g aardbeien
  • 150 g mascarpone
  • 50 g bloemsuiker
  • 200 ml slagroom
  • Rode vruchten (blauwe bessen/frambozen/braambessen/…)
  • 8 speculaaskoekjes
  • Garnituur: verse munt

Zo maak je het:

  • Doe de mascarpone in een kom en meng met de bloemsuiker.
  • Klop de slagroom half stijf.
  • Voeg de slagroom bij het mascarponemengsel.
  • Roer voorzichtig om.
  • Verkruimel de speculaaskoekjes.
  • Snij de aardbeien in kleine stukjes.
  • Vul nu 4 glaasjes: schep in elk glaasje een laagje mascarponemengsel.
  • Lepel daarbovenop een laagje aardbeien en extra rode vruchten.
  • Strooi er wat speculaaskruimels bovenop.
  • Herhaal de routine nog eens: mascarponemengsel, aardbeien, rode vruchten en speculaaskruimels.
  • Werk af met enkele blaadjes verse munt.
  • Zet de dessertglazen in de koelkast tot vlak voor het serveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier