Zondagse kost: Vis in kokos-limoensausje

Elke week deelt een lezer zijn of haar favoriete recept. Deze week is Patricia (40) uit Gent aan de beurt: “Het is lekker licht, gezond en eenvoudig te bereiden. Ideaal voor op zondag!”

 


Dit heb je nodig (voor 2 personen)
:

  • 400 g stevige witte visfilet
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 limoenen
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen look
  • 15 trostomaatjes
  • Handvol verse peterselie en/of koriander

Tip: Lekker met rijst of quinoa.

Zo maak je het:

  • Verwarm je oven op 180°C
  • Schik de vis in een ovenschaal
  • Meng de kokosmelk met het sap van één limoen en de olijfolie
  • Snipper de look en voeg toe aan de saus
  • Hak de verse kruiden fijn, voeg ½ toe aan de saus
  • Kruid met peper en zout
  • Halveer de tomaatjes en snij de tweede limoen in plakjes
  • Schik de tomaten en de limoen in de ovenschaal
  • Laat 30 min garen in de voorverwarmde oven
  • Werk af met de resterende kruiden

Smakelijk!

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier