Dessert nachos

1057

Onze culi-experte Amylia De Schepper www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Liese (22) uit Aartrijke dessert nachos.

Liese bedacht heerlijke dessert nachos.
Liese bedacht heerlijke dessert nachos.

Tijdens de zomermaanden zomer klust Liese bij in een zomerbar en daar zijn de klassieke nachos met kaas één van de populairste gerechten op de kaart. “Dat inspireerde mij om thuis aan de slag te gaan en er een frisse, zomerse versie van te maken… Met deze overheerlijke kleurrijke dessert nachos als resultaat”, vertelt Liese trots. “Mijn broers en ouders waren alvast met veel plezier proefkonijn voor weer eens een van mijn kookexperimenten.”

Lezeres Liese is diëtiste en dus ook dagelijks bezig met gezonde voeding: “Een goede balans vind ik erg belangrijk. Dit recept bijvoorbeeld bestaat grotendeels uit fruit en zuivel, maar krijgt toch net dat extraatje door de chocoladesaus… helemaal perfect.” Wel Liese, wij zijn alvast helemaal overtuigd om aan de slag te gaan!

Dit heb je nodig (snack of dessert voor 4 personen)

1 el zonnebloemolie

1/2 tl kaneel

2 (volkoren) wraps

1/2 banaan

3 el platte kaas

Circa 250 g fruit (aardbei, kiwi, druiven, bosbesmuffins,…)

30 g pure chocolade

Scheutje melk

Extra toppings naar keuze: noten, kokosschilfers, verse munt…

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 °C

Meng de zonnebloemolie met de kaneel en smeer de wraps aan beide zijden in met dit mengsel

Snij de wraps in driehoekjes (Tip: gebruik hiervoor een pizzaroller)

Schik de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat

Zet ze in de oven en bak in zo’n 8 minuten

krokant

Haal de nachos uit de oven en laat afkoelen

Prak de banaan en meng er de plattekaas onder

Snij de rest van het fruit in kleine blokjes

Smelt de chocolade (au bain marie of in de microgolfoven) met een scheutje melk tot een lopende chocoladesaus

Schep het plattekaasmengsel in een kom of

diep bord

Verdeel hierover de blokjes fruit en de eventuele andere toppings

Besprenkel met chocoladesaus

Serveer met de afgekoelde nachos

Dip en geniet!

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar

zondagsekost@dezondag.be