Orecchiette met prei en erwtjes

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Sven (49) uit Veurne orecchiette met prei en erwtjes.

Naast zijn vaste job als chef-kok voor een studentenrestaurant, trekt lezer Sven rond met zijn foodtruck Zi’Anna om mensen te verwennen met Italiaanse lekkernijen. De liefde voor Italië groeide samen met de liefde voor zijn Napolitaanse echtgenote Patricia. “Maar het is dankzij Zia (tante in het Italiaans, red.) Anna dat ik verliefd werd op de Italiaanse keuken. Zi’Anna was een echte ‘mamma’. Zij leerde mij de kneepjes van het vak, met een houten lepel in de aanslag en haar typische Italiaanse charme”, vertelt Sven met een grote glimlach.

Sven en zijn echtgenote bezoeken meermaals per jaar hun geliefde Italië en komen steeds weer met veel inspiratie, en een goedgevulde voorraadkast terug. Je kan het al raden, op het weekmenu van Sven staan zelden aardappelen. Sven: “Ik hoop dat heel veel lezers de komende week deze orecchiette met prei en erwtjes op hun menu zetten. Het is een snel, eenvoudig en bovendien ontzettend smaakvol Italiaans gerecht.”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

• 500 g orecchiette

• 250 g erwten (diepvries)

• 2 stengels prei

• 1 teentje look

• klontje boter

• 200 ml bouillon (kip of groenten)

• 250 ml room

• 150 g Parmigiano Reggiano

• zeste van 1 limoen

• zwarte peper

• 2 eieren

• Tip van Sven: Vul eventueel aan met verse handgepelde grijze garnalen, of voor vleesliefhebbers met gebakken spekblokjes.

Zo maak je het

• Maak de prei schoon en snij in ringen

• Snipper de look fijn

• Stoof de prei samen met de look aan in de boter

• Voeg de erwten toe en blus met de bouillon

• Giet er de room bij en laat 5 minuten zachtjes inkoken

• Meng de helft van de Parmigiano door de saus

• Proef en kruid bij met peper en zout

• Kook de orecchiette al dente in gezouten water

• Kook in hetzelfde pastawater de eieren zacht (5 minuten)

• Verdeel de pasta en saus over 4 borden

• Werk af met de resterende Parmigiano, zeste van limoen en een half zachtgekookt eitje

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier