3x verrassende mocktails voor warme dagen

Wie geen moment ongevierd wil laten, en op zoek is naar een alcoholvrij alternatief, hoeft met Gordon’s 0.0% niet in te leveren op smaak en ervaring. Samen met food creative Louise De Brabandere bedacht Gordon’s 3 zomerse mocktails die elk moment van de week apero-proof maken. Ontdek hieronder jouw favoriet: Strawberry Sour, Summer Peach Pitcher en The Perfect Serve.

STRAWBERRY SOUR

Ingrediënten voor 1 mocktail

  • 50 ml Gordon’s 0.0%
  • 30 ml limoensap
  • 1 eiwit
  • 30 ml aardbeiensiroop
  • 3 ijsblokjes

Voor de aardbeiensiroop

  • 100 g suiker
  • 120 ml water
  • 150 g aardbeien, in stukjes
  • ½ tl zwarte peper

Bereiding Meng suiker, water, aardbeien en zwarte peper in een kleine steelpan. Verhit langzaam op een zacht vuur en laat een kwartiertje pruttelen. Zeef de siroop en laat volledig afkoelen. Doe de Gordon’s 0.0% samen met het limoensap, het eiwit, 30 ml aardbeiensiroop en ijsblokjes in een shaker. Shake gedurende 30 seconden en giet de cocktail in een coupe glas.

SUMMER PEACH PITCHER

Ingrediënten voor een grote kan

  • 60 g suiker
  • 75 ml water
  • 5 rijpe nectarines, ontpit en in partjes (of kant-en-klaar sap van nectarines of perziken)
  • 80 ml citroensap
  • Ijsblokken
  • 150 ml Gordon’s 0.0%
  • 600 ml spuitwater
  • Enkele takjes tijm

Bereiding Meng suiker en water in een kleine steelpan en verwarm gedurende 2 minuten op een laag vuur, tot de suiker volledig opgelost is. Laat vervolgens volledig afkoelen. Blend 4 van de 5 nectarines samen met de suikersiroop, het citroensap en de Gordon’s 0.0% glad. Giet het mengsel in een grote kan, voor 1/3 gevuld met ijsblokken, en meng er het spuitwater, de takjes tijm en de overgebleven in partjes gesneden nectarine door.

THE PERFECT SERVE

Ingrediënten voor 1 mocktail

  • 50 ml Gordon’s 0.0%
  • 150 ml tonic
  • Schijfje citroen
  • Ijsblokjes

Bereiding

Vul een glas met ijsblokjes. Voeg 50 ml Gordon’s 0.0% toe. Schenk er 150 ml tonic bij. Werk af met een schijfje citroen.

Succes!

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier