Ze maakte in februari haar televisiedebuut in Studio Tarara en verschijnt straks in de nieuwe film Nachtwacht, die vanaf 11 december in de bioscoop te zien is. Lauren Versnick (25) mag zich naast model en tv-producer sinds kort ook actrice noemen. En ze heeft nog meer ambities. “Binnenkort ga ik modelessen volgen. Ik droom van een eigen kledingcollectie.”

door Nikita Vindevogel/beeld Mehdy Nasser

Lauren Versnick poseerde op haar zestiende voor de Showbizzkalender, bouwde een modellencarrière uit, behaalde een diploma handelswetenschappen en ging aan de slag als tv-producer. Niet veel later belde regisseur Tim Van Aelst haar op met de vraag om auditie te doen voor Studio Tarara. “Natuurlijk was ik verrast, maar ik heb meteen ja gezegd”, vertelt Lauren. “Ik ben altijd wel te vinden voor nieuwe uitdagingen, en het concept was ook wel bijzonder. De serie ging terug naar de beginjaren van VTM en daar maakte mijn mama, Lynn Wesenbeek, deel van uit. Zelf wist ik er heel weinig van, want ik was toen nog niet geboren. (lacht) Ondanks de zenuwen verliep de auditie goed en drie dagen later kreeg ik een telefoontje dat ik de rol van kleedster Babs te pakken had.”

Hoe begin je daaraan, zonder enige acteer-ervaring?

Gewoon springen, zeker? Ik vond het wel enorm spannend, vooral omdat ik naast kleppers als Koen De Graeve, Geert Van Rampelberg, Ruth Beeckmans en Peter Van den Begin op de set zou staan. Gelukkig was Janne Desmet, die ook meespeelde in Studio Tarara, bereid om mij te coachen. Het was een eer om tips te krijgen van zo’n topactrice en intelligente vrouw. De eerste draaidag was ik nog altijd bloednerveus, maar alles is goed verlopen. Als kers op de taart kregen we hele goede commentaren en wonnen we zelfs een internationale award. Studio Tarara was echt het schoonste jaar van mijn leven. Tot nu toe.

Denk je dat je nog meer in je mars hebt als actrice?

Ik heb vooral de smaak te pakken. Ik ben heel dankbaar voor alle gekregen kansen, van een fictiereeks tot een kinderfilm, allemaal zeer fijn om te doen. Maar ik wil graag méér. Zo hoop ik graag eens een complexe rol te mogen spelen, zodat ik nog dieper in mezelf moet graven om een personage geloofwaardig te kunnen neerzetten. Nu is het vooral what you see, is what you get. Ik besef dat ik nog heel veel te leren heb, maar ik denk daardoor ook dat het eindstation nog niet is bereikt.

Hou je van de bekendheid die televisiewerk met zich meebrengt?

Ik streef er zeker niet naar. Zo ga ik niet elk BV-feestje afschuimen om gezien te worden. Maar als Jens (Lauren is samen met komiek en presentator Jens Dendoncker) en ik ergens worden uitgenodigd, zoals tijdens de MIA’s waar hij een award moest uitreiken, dan ga ik daar wel graag op in. Ik kan er ook echt van genieten om mij helemaal op te tutten voor zo’n avond.

Waar kunnen we je zien opduiken als model?

Models Office is het agentschap dat me vertegenwoordigt en ik mag echt heel grave campagnes doen. Zo ben ik dit najaar een van de nieuwe gezichten van het juwelenmerk Louis Reichman en mocht ik voor CKS mijn favoriete kledingstukken selecteren. Die zaken zijn goed te combineren met mijn andere jobs in de media, voor en achter de schermen. Ik werk ook nog voor Shelter, het productiehuis van Tim Van Aelst. Een tijdje geleden hebben we de Wat Als Kerstspecial ingeblikt. Met het productieteam moesten we zorgen dat alles wat in het scenario stond ook daadwerkelijk aanwezig was op de set. Dat ging van locaties regelen tot zorgen dat er een mok kon ontploffen. Zo’n serie opnemen, is echt knallen tegen deadline, maar heel fijn om te doen. Ik ben van nature praktisch ingesteld en dat helpt wel. Dingen regelen en oplossingen zoeken, één adres! (lacht)

Je mag in de meest uiteenlopende outfits voor de lens poseren, maar hoe zou je je eigen kledingstijl omschrijven?

Een vat vol kleur. Ik hou van weinig regels. Ik vind dat je gewoon moet dragen waar je je goed in voelt, dan straal je sowieso. Mijn favoriete kledingstuk is mijn oranje jas van Essentiel. Hij is al twee seizoenen oud, maar ik krijg nog altijd complimentjes als ik hem draag. Daarnaast vind ik het blauw velvet kostuum van CKS heel tof. Je kan het gekleed maar ook heel stoer dragen. Ik hou van kledingstukken waar je verschillende kanten mee uit kan.

Moet je veel inspanningen doen om je slanke figuur te behouden?

Ik sport drie tot vier keer in de week en eet gezond, maar dat is mijn levensstijl. Natuurlijk zondig ik weleens, met sushi, my all time favo food, met de spaghetti van mama of frietjes van de frituur. Zelf kook ik heel weinig. Door mijn werk ben ik vaak laat thuis en voor mezelf doe ik het ook echt niet graag. Maar als er vrienden komen eten, sloof ik me wel uit en is het direct met hapjes, hoofdgerecht én dessert. (lacht)

Waar droom je nog van?

Ik zou heel graag een eigen kledingcollectie ontwerpen. Al van kinds af ben ik gefascineerd door het ambacht van kleding. Binnenkort ga ik samen met een vriendin lessen volgen om te leren schetsen, patronen te tekenen, te naaien, … Spannend! Ik ben heel ondernemend en speel al lang met het idee om ooit een eigen bedrijfje op te richten, maar dat is nog niet voor meteen. Nu wil ik mij focussen op de media voor en achter de schermen en op mijn modellencarrière. Het is vaak puzzelen in mijn agenda, maar ik geniet echt van die afwisseling.