Ga de verveling te lijf met deze vier toptips voor dit weekend

Het zonnetje schijnt! Hoog tijd dus om weer naar buiten te trekken. Aan mogelijkheden alvast geen gebrek dit weekend. Wij selecteerden er alvast een viertal voor jou.

(foto Jesse Willems)
(foto Jesse Willems)

Wollen truien en ouderwetse bidons

Ook helemaal gek van de nostalgie die aan het wielrennen kleeft? Dan is er goed nieuws. Dit weekend rijdt namelijk opnieuw de Retro Ronde van Vlaanderen uit, goed voor een tocht van 40, 75 of 100 km door het historische landschap van Vlaanderens Mooiste. Of je nu zelf op je stalen ros stapt of je moedigt de retrohelden aan langs de kant van de weg, je zal de koerssfeer van weleer niet mislopen. Smaak- en sfeervolle bevoorradingen zorgen voor de nodige energie. Op zaterdag 11 juni kan je al in de sfeer komen tijdens een wielerruilbeurs, de ‘Retro Sprint’ en de swingende ‘Retro Soirée’.

Info: www.retroronde.be

(foto Stad Antwerpen)
(foto Stad Antwerpen)

Afstudeerdefilé van de modestudenten

Stijlvol de zomer in? Studenten van de Modeacademie tonen hun verbluffende collecties op de catwalk. Neem samen met ontwerper Bruno Pieters vandaag en morgen in Park Spoor Noord een kijkje achter de schermen van de Antwerpse modesector. Pas je outfit aan voor het Europees Kampioenschap voetbal. Of scoor eigenzinnige mode op de Markt van Morgen en kleed je feestelijk voor de opening van de grootste sluis ter wereld.

Info: www.antwerp-fashion.be

(foto grf)
(foto grf)

Feest met Yeasayer

Zin in een hip feestje? Dan moet je zondag in de Handelsbeurs in Gent zijn. Dan komen de Amerikanen van Yeasayer je er de perfecte soundtrack leveren met hun indiepop. Dit drietal uit Brooklyn wilde weg van de digitale aanpak, en deed de opnames voor dit nieuwe album op tape, waardoor ze 2,5 jaar uit de schijnwerpers bleven. Nu zijn ze dus terug met heerlijk springerige popsongs.

Info: www.handelsbeurs.be

(foto grf)
(foto grf)

Tuinhekkens gaan open

Liefhebbers van groene natuurpracht komen dit weekend ook aan hun trekken. In heel West-Vlaanderen zetten een 40-tal eigenaars de poort van hun tuin wagewijd open tijdens de Open Tuinen. Daaronder ook enkele uitzonderlijk mooie pareltjes. Op zondag is er zelfs een Garden Party bij baron en barones François van der Elst op het kasteel van Oostkerke.

Info: www.open-tuinen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier