Unieke kijk achter de schermen van topbedrijven

De organisatoren van Voka Open Bedrijvendag pakken vandaag zondag 4 oktober uit met een Live Virtual Day. Tussen 9.30 uur en 17 uur gidst VRT-nieuwsanker Xavier Taveirne je door een boeiend programma met online bedrijfsbezoeken.

De corona-actualiteit laat het niet toe dat bedrijven vandaag hun deuren openzetten voor het grote publiek, maar Voka Open Bedrijvendag werkte wel een digitaal alternatief uit. Volg vandaag de livestream mee via de website. Na de live kick off om 9.30 uur volgt elk uur een nieuw bedrijf in de kijker. Roularta Media Group (10 uur) is niet alleen de thuisbasis van De Zondag, maar ook marktleider op vlak van magazines, local media in Vlaanderen en business-televisie. De multimediagroep zorgt ook voor alle financiële en marketingdata van alle Belgische bedrijven. De schepen van de Belgische Marine (11 uur) laten hun vlag wapperen over alle wereldzeeën. Van patrouilleschip tot fregat: op elk schip bewijst de bemanning dat ze veelzijdigheid combineren met competentie.

Traditionele jenevers

Stokerij Rubbens (12 uur) is de bakermat van de traditionele jenevers en andere geestrijke dranken. Op een bijzondere locatie langs de oevers van de Schelde liggen ook zalen en een brasserie. Politiezone Rupel (13 uur) staat in voor de veiligheid in de gemeenten Boom, Hemiksem, Niel, Rumst en Schelle, met alles samen zo’n 65.000 inwoners. Verschillende taken van de politie komen aan bod.

Veilig luchtruim

Bellewaerde (14 uur) bezorgt gezinnen al meer dan 60 jaar een uitstap vol plezier en avontuur. Sinds vorig jaar breidde het park uit met het Bellewaerde Aquapark. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (15 uur) leidt al 30 jaar honden op voor de begeleiding van personen met een visuele beperking. Skeyes (16 uur) is verantwoordelijk voor de luchtverkeersleiding in ons land en was tot 2018 bekend onder de naam Belgocontrol. Skeyes staat in voor de veiligheid in ons luchtruim en voor de bewegingen op de luchthaven van Brussels Airport.

(Vincent Vanhoorne)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier