Meisjes van K3 hopen op winst in The Voice Kids: “Vorig jaar speelde ons imago ons parten”

Vrijdag gaat bij VTM het nieuwe seizoen van The Voice Kids op antenne, waarin coaches Gers Pardoel, Sean Dhondt, Laura Tesoro en K3 strijden om de winst. En het wordt een hevigere strijd dan vorig jaar, als we Hanne, Klaasje en Marthe van K3 mogen geloven. “In het vorige seizoen waren wij nog de stillere, bravere meisjes, maar nu is iedereen een stuk fanatieker.”

Hoe goed K3, Laura Tesoro en Sean Dhondt vorig jaar ook coachten, het was Gers Pardoel die in het vierde seizoen van The Voice Kids uiteindelijk met de overwinning aan de haal ging, via zijn pupil Jade. “En Gers roept nu alweer de hele tijd dat hij opnieuw gaat winnen”, lacht Marthe. “Daar moeten wij een stokje voor steken. We hebben een mooi team boordevol talent rond ons verzameld, met voornamelijk iets oudere kinderen. Uiteraard hopen we dat we gaan winnen, maar het blijft spannend.”

Vorig jaar viel het op dat de oudere kinderen niet zo snel voor jullie kozen. Lag dat nu anders?

Klaasje: “Wij merkten vorig jaar dat ons imago ons parten speelde. Kinderen van boven de 10 jaar kozen niet direct voor ons, omdat ze dachten dat K3 voor kindjes was. Maar tijdens de workshops hebben we bewezen dat we goede coaches zijn en dat de kinderen bij ons heel veel aandacht krijgen. De andere coaches, net omdat ze alleen zijn, moeten hun aandacht verdelen over hun kids. Wij niet.”

Hanne: “Daardoor lukte het nu beter om kandidaten voor ons te winnen. We hebben vorig jaar bewezen dat we veel meer zijn dan een popgroep voor kindjes. We kunnen zangcoaching geven, weten hoe je op een podium moet staan, zijn veel bezig met hoe het er allemaal uitziet op televisie. Dat maakte het tijdens de blind auditions dit keer iets makkelijker.”

Het verschil met vorig seizoen is dat coaches nu de mogelijkheid hebben om elkaar af te blokken. Een soort pestknop dus.

Hanne: “Klopt. Die pestknop zorgt ervoor dat één van de andere coaches niet mag draaien. Een stoute toevoeging van de productie, die eigenlijk meteen het slechtste in ons naar boven haalde (lacht). Want wij waren de eersten om die knop te gebruiken.”

Marthe: “Die knop geeft wel een leuke nieuwe dimensie aan het spel. Er komt zo wat venijn in. Sowieso lijkt iedereen dit seizoen een pak fanatieker. Er wordt heel snel gereageerd op elkaar, met veel hilarisch gekibbel tot gevolg. Het publiek in de studio moet er steeds om lachen.”

Wie van jullie is eigenlijk de strengste coach?

Hanne en Klaasje in koor: “Marthe!”

Marthe: “Ik geloof inderdaad dat ik dat ben. (lacht) Als een van onze kandidaten slecht gezongen heeft, ga ik niet zeggen dat het goed was. Ik zeg dat dat het beter kan en leg uit waar ze op moeten letten. Kinderen kunnen dat wel aan.”

Hanne: “Voor ons is het natuurlijk wel een lastige positie. Als K3 wil je kinderen nooit teleurstellen. En in dit programma moet dat soms toch, zeker in de blind auditions.”

Binnenkort beginnen jullie zelf aan repetities voor een nieuwe K3-show. Blijven jullie dat nog even graag doen? En vinden jullie elkaar nog leuk?

Klaasje: “Als je dit niet graag doet, hou je het nog geen week vol, denk ik. Ook als je elkaar niet graag ziet. Mensen vragen dat wel eens, of wij echt zulke goede vriendinnen zijn. En het antwoord is ja. Moest dat niet zo zijn, dan hadden we nu misschien onze afscheidstournee aangekondigd. Wij maken zoveel intense momenten mee, dat je wel op elkaar moet steunen. Want Hanne en Marthe zijn de enige twee die precies begrijpen hoe ik mij voel. En we zijn ook gewoon heel trots op elkaar.”

Jullie zijn nu wel een jaar of vier ouder en wijzer dan toen jullie in K3 stapten. Het kan toch dat jullie K3 ook wel eens beu zijn.

Marthe: “Wij hebben vier jaar geleden gekozen voor dit leven, hoewel we in het begin misschien niet helemaal konden beseffen wat dat betekende. Je weet dat je leven drastisch gaat veranderen, maar hoeveel precies was moeilijk in te schatten. Maar het is dan ook een enorme kick wanneer het allemaal lukt. Het is heel bijzonder dat K3 een succes is gebleven, toen wij de fakkel overnamen. Onze samenwerking en onze vriendschap is sindsdien alleen maar hechter geworden.”

Klaasje: “Bovendien, wat veel mensen niet weten, is dat ons leven af en toe best rock-‘n-roll is. Wanneer wij op tournee zijn, slaapt heel de crew in hetzelfde hotel, backstage sjouwen stoere mannen met alle spullen, ’s avonds wordt er aan de bar nog iets gedronken. Maar op het podium is iedereen superprofessioneel. Het voelt echt aan als een grote familie.”

 

The Voice Kids, vanaf 7 februari om 20u40 bij VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier