Kate Ryan keert terug naar de eighties: “Ik heb veel meer te bieden dan mijn dancehits”

Met niet minder dan dertien optredens mag Kate Ryan deze zomer gerust de ‘Koningin van de Parkies’ genoemd worden. Het thema van haar show is ‘80 was Machtig’ en belooft een fantastische muzikale reis door de jaren tachtig te worden. “De beste muziek is toen gemaakt en dat gaan we nu nog eens laten zien!”

Tussen 18 juli en 21 augustus speelt Kate Ryan maar liefst dertien keer op Belgische bodem. Een unicum voor de muzikante die tijdens de zomermaanden normaal gezien in Polen, Duitsland, Zwitserland en Spanje te vinden is. Maar dit jaar combineert ze haar ‘weekendwerk’ in het buitenland met de dertien shows in Belgische parken. “Die Engie Parkies zijn één van de leukste evenementen in mijn drukke zomeragenda. Sowieso vind ik een optreden in openlucht veel toffer dan binnen. Bovendien hangt er altijd zo’n aangename sfeer tijdens de Parkies. De mensen zijn uitgelaten, het weer is hopelijk goed. Ik heb er ook wel eens gestaan bij regenweer, dat de mensen met paraplu’s voor het podium stonden. Ook bijzonder, maar geef mij toch maar de zon.”

Je staat intussen al zeventien jaar op het podium en je lijkt het drukker dan ooit te hebben. Hoe hou je het vol?

Met de Parkies die er nu bijkomen, wordt deze zomer een absolute topper. En dus nog drukker dan de voorbije jaren. Maar ik doe het nog altijd enorm graag;die voldoening van het publiek is toch een beetje een verslaving. Bovendien heb ik geen kinderen en dus nog steeds alle vrijheid om dit te kunnen doen. Maar ik moet wel toegeven dat ik het op mijn zevendertigste toch een beetje begin te voelen. Dat vele reizen tijdens de weekends eist zijn tol en ik raak het ook wel een beetje beu. Moest ik een zomer vol shows in Vlaanderen hebben en elke nacht in mijn eigen bed kunnen slapen, zou dat heel anders zijn. Maar goed, deze zomer gaan we nog even flink gas geven.

Wat mag het Parkies-publiek van je verwachten?

Ik heb een fantastische set in elkaar gebokst met nummers van de jaren tachtig. Het eerste deel is nog vrij rustig, veel akoestisch, maar in een echt Kate Ryan-jasje. Deel twee is iets opzwepender, met wat meer beats. Uiteraard komen ook al mijn grote hits aan bod, maar dat waren dus vaak covers van hits uit die jaren tachtig. Hier en daar is er nog wel een knipoog naar de nineties of de nillies. Die nieuwe set is trouwens echt mijn ding. Mijn muziekgenre evolueert de laatste tijd steeds meer naar akoestische setjes waarin ik echt mijn ziel kan leggen en waarin ik kan laten zien wat ik als muzikant waard ben. Iedereen kent me van mijn dancehits, maar ik heb veel meer te bieden dan dat alleen. En dat is wat ik in de toekomst steeds meer wil laten zien.

Staat er nog een nieuwe plaat op de planning?

Ik heb net een nieuw nummer klaar dat ik ook op de Parkies zal spelen. Pas daarna zal ik het uitbrengen. Ik heb me de voorbije maanden vooral toegelegd op de show zelf. Het entertainmentgehalte ligt enorm hoog en muzikaal is het bijzonder straf. Ik heb er met andere woorden echt heel veel zin in.

 

Info: www.engieparkies.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier