Netflix beu? Dit zijn de beste alternatieven

Zoek je soms langer naar een bloedstollende film dan dat je er daadwerkelijk naar kijkt? Ken je ondertussen elke titel van iedere serie? Je bent heus niet de enige die Netflix volledig doorspit heeft en tot de teleurstellende conclusie moet komen dat je alles al bekeken hebt.

Hoewel de streaminggigant je vast en zeker door een aantal moeilijke periodes heeft heen gesleept – de coronalockdowns – is het misschien tijd om onderuit te zakken bij een andere streamingdienst. Want Netflix is misschien de grootste, maar zeker niet de enigste streamingdienst out there.

Netflix leek lange tijd de enige echte te zijn op het gebied van streamingplatformen, maar ondertussen hebben andere diensten ook ruim en breed hun strepen verdiend. En ze lijken populairder te worden. Netflix heeft de afgelopen maanden al een aantal keer zijn prijzen moeten verhogen waardoor ze niet langer de goedkoopste op de markt zijn. Sommige streamingsdiensten bieden al een abonnement aan vanaf €2,99 per maand.

De vier beste alternatieven voor Netflix

Amazon Prime Video – Vanaf €2,99 per maand

Hoewel Amazon beter bekend staat als e-commercebedrijf, heeft het Amerikaanse bedrijf ook een heuse streamingdienst uitgebouwd. En niet alleen op vlak van content blijkt Amazon Prime Video een ware concurrent van Netflix te zijn, ook qua prijs lijkt de streamingsdienst een betere optie te zijn. Netflix heeft het afgelopen jaar alleen maar de prijzen verhoogd. Een abonnement begint al vanaf €7,99. Bij Amazon Prime Video daarentegen vanaf €2,99. Bovendien kun je jouw aanbod personaliseren. Amazon Prime biedt verschillende extra kanalen aan zoals Hayu, een kanaal met realityshows, en History Channel. Hier betaal je dan wel extra voor.

Aanraders:

  • Cinderella: een moderne variant van het klassieke sprookje waarin zangeres Camila Cabello de hoofdrol vertolkt.
  • American Playboy: een documentaire reeks over het leven van Playboy-oprichter Hugh Hefner.

Disney+ – €8,99 per maand

Disney+ is het kanaal voor de sprookjesliefhebbers onder ons. Je vindt er The Lion King, Beauty & the Beast, Pocahontas en Aladin. Kortom: je geniet er van het hele Disneyarsenaal. Van old classics tot nieuwe blockbusters. Ideaal voor degenen die opnieuw willen genieten van de klassiekers uit hun jeugd. Maar het aanbod van Disney+ bestaat ook uit alle films van Pixar, alle superhelden van Marvel Cinematic Universe, alle Star Wars-films en zelfs uit natuurdocumentaires van National Geographic.

Aanraders:

  • Only murders in the building: Een reeks over een onopgelost mysterie met Selena Gomez als hoofdpersonage.
  • The Mandalorian: een actieserie die zich afspeelt in het Star Wars-universum en de avonturen volgt van premiejager Din Djarin.

Streamz – Vanaf €11,95 per maand

Streamz is een streamingsdienst van Vlaamse bodem en werd in het leven geroepen door Telenet en DPG Media. Het platform biedt een aanbod aan van Vlaamse én internationale content. En juist dat maakt het verschil. We zijn allemaal dol op de Amerikaanse topfilms, maar zo af en toe hebben we behoefte aan series en films vanuit een Vlaams oogpunt.

Aanraders:

  • Euphoria: een serie over het schrijnende leven van verslaafde tiener Rue, gespeeld door Zendaya.
  • Dimitri Vegas & Like Mike: een documentaire over de ups & downs van het bekende Belgische DJ-duo.

YouTube Premium – Vanaf €6,99 per maand

Wist je dat ook YouTube exclusieve content aanbiedt? Het is namelijk niet alleen hét platform voor vloggers, maar ook voor exclusieve films en series. YouTube gaat geregeld een samenwerking aan met verschillende bekendheden zoals Ariana Grande en Justin Bieber. Met een Premiumaccount heb je als eerste toegang tot deze content. Maar het grootste voordeel van YouTube Premium is het bekijken van alle video’s op het platform zonder afgeleid te worden door advertenties.

Aanraders:

  • Nikkietutorials: layers of me. Een docureeks over de Nederlandse beautygoeroe waarin ze ons een inkijk in haar persoonlijke leven gunt.
  • Justin Bieber: seasons. Een reeks waarin we een kijkje achter de schermen krijgen van ’s werelds beroemdste zanger.

Heb jij al keuzestress?

(tekst: Yvonne Kuiken)

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier