Keer met ons terug naar 2006-2010: van Frans & Wendy tot Bart & Luc

Als opwarmertje voor onze verjaardagskrant van 19 september, blikken we de komende weken nog even terug op enkele opmerkelijke gebeurtenissen uit de voorbije twee decennia. Deze week focussen we op de periode 2006-2010, met daarin heel wat mooie liefdes: Wendy vond haar Frans, Beyoncé klikte zich vast aan Jay-Z en Bart en Luc onthulden dat ze een koppel vormen.

2006: Frans wordt de man van Wendy

Eind 2006 vergaapt Vlaanderen zich aan Wie wordt de man van Wendy? , het programma waarin Wendy Van Wanten op zoek gaat naar een man. Meer dan een miljoen kijkers zien hoe Wendy uiteindelijk voor Frans Vancoppenolle kiest met wie ze nog steeds samen is. Het koppel heeft ook samen een kind: Estelle.

2006: Borat zet Amerika op stelten

 (foto Getty)© WireImage for 20th Century Fox Studios
(foto Getty)© WireImage for 20th Century Fox Studios

De Britse komiek Sacha Baron Cohen kruipt in de huid van Borat voor zijn eerste langspeelfilm waarin hij een tv-reporter uit Kazachstan speelt die op verzoek van zijn regering een reportage over Amerika maakt. Als hij op de televisie Pamela Anderson ziet, wil hij met haar trouwen en gaat hij naar haar op zoek. De film wordt een succes.

2007: Kim Kardashian promoot zichzelf

(foto Getty)©Katy Winn Getty Images
(foto Getty)©Katy Winn Getty Images

Nadat eerder een sextape van haar was gelekt, betekent de realityreeks Keeping Up with the Kardashians de grote doorbraak voor Kim Kardashian. De Amerikaanse ontpopt zich tot een succesvolle zakenvrouw met onder meer een eigen modelijn. Met bijna 250 miljoen volgers op Instagram behoort ze tot de top van de influencers .

2007: Steve Jobs stelt iPhone voor

(foto Getty)©TONY AVELAR AFP via Getty Images
(foto Getty)©TONY AVELAR AFP via Getty Images

Steve Jobs, de grote baas van Apple, stelt in 2007 de allereerste iPhone voor. Het toestel betekent de definitieve doorbraak van smartphones bij het grote publiek. Door de iPhone downloaden we massaal apps en maken we gebruik van het touchscreen in plaats van toetsen. De iPhone groeit uit tot een succesnummer voor Apple.

2008: Einde voor Tien om te Zien

(foto VTM)© 90 uur 90's
(foto VTM)© 90 uur 90’s

In 2008 zet VTM een punt achter Tien om te Zien . Het populaire muziekprogramma loopt tien jaar en twintig seizoenen en zorgt voor een opleving van de Vlaamse muziek. Naast het studioprogramma dat in Leuven wordt opgenomen, trekt Tien om te Zien ook elk jaar naar Blankenberge voor het zomerseizoen.

2008 Jay-Z en Beyoncé huwen in het geheim

(foto Getty)©New York Daily News NY Daily News via Getty Images
(foto Getty)©New York Daily News NY Daily News via Getty Images

Zeven jaar nadat ze elkaar leerden kennen, stappen de Amerikaanse rapper Jay-Z en R&B-zangeres Beyoncé Knowles in 2008 in het huwelijksbootje. 2008 is een erg succesvol jaar voor het powerkoppel. In de Forbes-lijst van best verdienende Hollywood-koppels bekleden ze dat jaar de eerste plaats met een jaarinkomen van 162 miljoen dollar.

2009 The King of Pop overlijdt

(foto Getty)©AFP AFP via Getty Images
(foto Getty)©AFP AFP via Getty Images

In zijn woning in Los Angeles overlijdt Michael Jackson aan een hartstilstand nadat hij verkeerde medicatie krijgt toegediend. Daarmee komt een einde aan de carrière van een van de meest succesvolle popartiesten allertijden. Zijn debuutalbum Thriller is met 65 miljoen verkochte albums nog steeds de bestverkochte plaat allertijden. Michael Jackson wordt 50 jaar.

2009: Familie Obama betrekt het Witte Huis

(foto Getty)©Handout Getty Images
(foto Getty)©Handout Getty Images

Met de familie Obama komt voor het eerst een gekleurd gezin in het Witte Huis in Washington wonen. Samen met president Barack Obama en zijn echtgenote Michelle, komen ook hun dochters Malia (10) en Sasha (7) mee. Het is niet de eerste keer dat jonge kinderen hun intrek nemen: Chelsea Clinton was 12 toen Bill president werd, John F. Kennedy’s kinderen Caroline en John waren respectievelijk drie jaar en enkele maanden oud.

2010 Twee pintjes voor Tom Waes

(foto Belga)© BELGA
(foto Belga)© BELGA

Wanneer Tom Waes voor zijn televisieprogramma Tomtesterom de opdracht krijgt om schlagerzanger te worden, resulteert dit in een grote hit: Dos Cervezas . De single bereikt de eerste plaats van de Ultratop, behaalt goud en wordt verkozen tot Radio 2 Zomerhit van 2010.

2010 Bart Kaëll en Luc Appermont uit de kast

(foto Belga)©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
(foto Belga)©NICOLAS MAETERLINCK BELGA

In de zomer van 2010 vertellen zanger Bart Kaëll en presentator Luc Appermont voor het eerst openlijk dat ze een koppel zijn. De twee zijn al veel langer samen, maar hielden hun privéleven altijd uit de schijnwerpers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier