Hoofdredacteur Bart Casteleyn: “Het is officieel zomer, maar voor nieuwsmensen en krantenmakers is het nog lang geen vakantie”

Goeiemorgen,

Zondag. Eindelijk. Want wat een week weer, zeg. Het is officieel zomer, maar voor nieuwsmensen en krantenmakers is het nog lang geen vakantie. Voor wie niet op TikTok zit, vat ik even de week samen. Heel kort. Beloofd.

Het begon met de Duivelskwestie. Een grote keeper leek plots nogal klein. Thibaut Courtois viel over een band en trapte het af. Gelukkig hebben wij Lukaku en hij Mishel.

Een politieke kwestie dan. Want ook Pascal Smet stapte op. Een burgemeester uit Iran had zijn Brussel officieel bezocht en daar kon de staatssecretaris plots niet meer mee leven. Minister Lahbib kan dat wel nog. En haar MR-voorzitter ook. Gevolg: valse noten bij Vivaldi.

En het bleef druk in de Wetstraat… Er is een kwestie met Conner. Maar dat vatten we best zo samen: iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Minister Frank legde ook zijn arm op minister Quick. Op een woensdagavond dan nog. Wordt ongetwijfeld ook vervolgd.

Een snel weetje tussendoor voor de liefhebbers: TikTok is sinds deze week officieel hét nieuwsmedium van de jeugd.

De mannen die op 15 juni 1986 nog ‘de jeugd’ waren, zijn dan weer in rouw. En met hen de hele voetbalwereld. RIP Stéphane Demol. Eeuwige dank voor die kopbal.

111 jaar na dé ramp eiste de Titanic nog slachtoffers. Een duikboot dook te diep, vijf levens implodeerden. En ja, de Titan-kwestie is ongetwijfeld dé kwestie van de week…

…maar Lectrr maakte dan weer de cartoon van het jaar. Een hoop reddingsboten die enkele miljardairs proberen redden tegenover een simpele bergingsboot bij de lichamen van honderden verdronken vluchtelingen. Het zet een mens aan het denken, ook op een zondag.

Lichtere kwesties waren er gelukkig ook. Herman Brusselmans knipte zijn haar. Karl en Caroline kijken uit naar de Indian Summer. Niels zit (en zingt) plots in Suriname. Tanja trouwde met Michael en met Wout (als priester). Máxima en Mathilde keurden de das van De Wever… en (ik zei toch dat het een zotte week was) het washandje is zowaar terug van weggeweest.

Zo. Mag voor jullie de komkommertijd ook beginnen? Dat lijkt mij gewoon een kwestie van organisatie…

Reageren? bart.casteleyn@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier