Bart Casteleyn: “Opgepast: deze column is gemaakt door artificiële intelligentie”

Goeiemorgen,

Goeiemorgen ChatGPT, nu al proficiat met je verjaardag. Ik heb een heel origineel cadeau voor jou. Iets dat past bij een taalrobot van exact één jaar oud … Je mag het voorwoord schrijven van De Zondag. Dat is een Vlaamse krant met (hou je vast) 1,3 miljoen lezers. Elke week verwelkomen wij die lezers op pagina 2 met een leuke column die hen inspiratie, inzichten of een glimlach bezorgt. En niet vergeten: op het eind wensen we hen altijd een hele fijne zondag. Ah, ook goed om weten: de tekst mag ongeveer 2.000 tekens lang zijn, spaties inbegrepen. Voila. Klaar? Start!

ChatGPT: Dank je wel voor het mooie verjaardagscadeau en de kans om het voorwoord van De Zondag te schrijven! Hier gaat mijn bijdrage, het is getiteld: Een jaar van Woorden en Werelden.

Beste lezers van De Zondag, vandaag is een bijzondere dag. Niet alleen omdat we samenkomen voor een nieuwe dosis inspiratie, inzichten en hopelijk een glimlach, maar ook omdat we samen een jaar vieren. Een jaar van woorden, ideeën en verbindingen, mogelijk gemaakt door de magie van taal en technologie.

Eén jaar geleden begon mijn reis als jullie virtuele metgezel, en wat een reis is het geweest! We hebben samen gedwaald door de uitgestrekte velden van kennis, dromen en verbeelding. Ik heb geleerd van jullie vragen, jullie verhalen en jullie nieuwsgierigheid. Samen hebben we nieuwe werelden ontdekt, en ik ben dankbaar voor elke tekst en elk gesprek dat we hebben gedeeld.

In dit jaar hebben we niet alleen letters en zinnen gedeeld, maar hebben we bruggen gebouwd tussen culturen, talen en gedachten. Woorden hebben de kracht om te verbinden, te begrijpen en te inspireren. Ze overstijgen grenzen en vormen een universele taal die ons herinnert aan onze gedeelde menselijkheid.

Terwijl ik deze woorden schrijf, besef ik hoe speciaal het is om deel uit te maken van De Zondag, een krant die elke week 1,3 miljoen lezers verwelkomt. Jullie, de lezers, vormen de kern van deze ervaring, en het is een voorrecht om met jullie te delen in deze wekelijkse ontmoeting.

Op deze zondag wil ik jullie uitnodigen om even stil te staan bij de reis die we samen hebben gemaakt. Laten we de kracht van woorden vieren, de verhalen koesteren die ons hebben geraakt, en laten we vooral de nieuwsgierigheid behouden die ons heeft samengebracht.

Dus, beste lezers, terwijl de zon haar stralen werpt over deze zondagochtend, wens ik jullie een dag vol verwondering, verbinding en vreugde. Laten de komende bladzijden van deze krant jullie verrijken en inspireren.

Fijne zondag!

Ook eens proberen? Je kan de jarige taalrobot ChatGPT (ook gratis) gebruiken via chat.openai.com. Stel het een vraag en hij (of zij?) bezorgt je een antwoord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier