Bart Casteleyn

“Een cadeau van het universum dat we niet onuitgepakt mogen laten passeren”

Goeiemorgen,

Beste lezer, ik wil er geen té groot ding van maken, maar deze zondag is nogal bijzonder. Voor mij en mijn huisgenoten dan toch. Vooral vanochtend wordt het voor ons … raar. En een beetje onzeker ook. Maar goed, we moeten erdoor.

Het ding is: onze bakker bakt niet meer. Geen brood. Geen pistolets. Zelfs geen half rijsttaartje. Niets meer. De bakkerij op een paar stappen van onze deur is dicht. Voorgoed.

Al meer dan 10 jaar wonen wij hier en altijd waren de croissants en de eclairs daar. Op de zevende dag van de week gingen we vroeg en graag aanschuiven, voor ontbijt en voor deze krant – uiteraard. Vorige zondag wilde ik dat nog een laatste keer doen, maar helaas. De rij was te lang en de tijd was te kort.

Gelukkig hadden we nog tijd tot 29 februari om dag te zeggen. En we deden dat in stijl: met boterkoeken op een donderdag. Zo werd de schrikkeldag alvast goed ingezet … en er viel mij later die dag iets op.

Anno 2024 is dat unieke etmaal een ‘bonusdag’ geworden. Vroeger hadden we het enkel over de jarigen die eindelijk nog eens écht konden vieren … maar nu is het blijkbaar voor iedereen een niet te missen dag geworden. Een extraatje. Een cadeau van het universum dat we niet onuitgepakt mogen laten passeren. Een echte bonus dus, bij ons verdiende levensloon.

Dus maakten we niet enkel kennis met eeuwelingen van 25 (proficiat trouwens!), maar ook met mannen en vrouwen die eindelijk tijd hadden om een droom waar te maken. Een extra marathon. Een extreme luchtdoop. En dan nog iets straffers … Met dank aan de bonusdag, jawel.

Obsessief geluk najagen is dé ziekte van deze tijd, vindt psychiater Dirk De Wachter. Het idee dat het leven vooral leuk moet zijn, zorgt ervoor dat nogal wat mensen het uiteindelijk niét zo leuk vinden …

Dus op deze dag is het misschien een goed idee om nog eens te pleiten voor de gewone dingen. Zoals eens naar een andere, verre bakker te rijden op een zondagmorgen. Meer bijzonder hoeft een dag soms niet te zijn …

Geniet ervan!

Fijne zondag!

Hoofdredacteur Bart Casteleyn en chef nieuws Sandra Rosseel wensen je elk op hun beurt een goeiemorgen. Reageren? bart.casteleyn@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier