Sandra Rosseel

“Vanavond ga ik met hernieuwd enthousiasme op mollenjacht”

Goeiemorgen,

Hebt u er ook naar uitgekeken? Naar de start van ‘De Mol’? Vanavond is het eindelijk weer zo ver, en kunnen we opnieuw de avonturen van de meest geliefde saboteur van het land volgen, zonder dat we weten wie de misleider van dienst dan wel is. De voorbije weken en dagen zag ik al heel wat theorieën passeren, ook al starten de uitzendingen pas deze avond.

De tien kandidaten werden uitvoerig bestudeerd en besproken, de ‘follow the money’-theorie talloze keren benadrukt en ook de profielen van de vorige mollen werden nauwkeurig onder de loep genomen. Kinderloos, niet te jong en niet te oud, en een beroep waarbij je veel met mensen in contact komt, zijn blijkbaar goeie mol-indicatoren, las ik gisteren in een dagblad. En dan is er nog de twee in het ‘De Mol’-logo, dat ook al de verbeelding van mollenjagend Vlaanderen op hol doet slaan. De makers van het programma weten perfect hoe ze ons extra kunnen prikkelen en lieten weten dat de mol het dit jaar dubbel zo moeilijk zal krijgen, dat de kandidaten dubbel zo hard zullen terugslaan…

Het klinkt allemaal zo veelbelovend, dat ook ik vanavond opnieuw voor het kleine scherm post zal vatten. En dat terwijl ik het vorige seizoen al – ik durf het bijna niet luidop te zeggen, want het klinkt als heiligschennis – na amper twee uitzendingen afgehaakt ben. Ik schrok er zelf van, want al sinds het allereerste seizoen was ik grote fan van het programma en deed ik steevast mee met de mollenjacht. Zonder succes, moet ik ook zeggen. Mijn topverdachte eindigde meestal wel in de finale, maar was nooit de mol. Niet dat dat erg was. Integendeel, de laatste aflevering waarin we eindelijk te zien kregen hoe we weer met zijn allen op het verkeerde been gezet waren, was altijd een van mijn favoriete uitzendingen.

Maar vorig jaar dus niet. Ik was nochtans met hetzelfde enthousiasme als anders begonnen, er was Matteo Simoni, maar toch, toen ik aflevering drie niet live kon bekijken, voelde ik niet echt de behoefte om die achteraf nog in te halen, en heb ik ook de resterende afleveringen niet meer bekeken. Waarom? Ik had het gevoel dat sommige opdrachten zo ingewikkeld of moeilijk waren, dat het zelfs zonder mol quasi onmogelijk zou zijn om ze tot een goed einde te brengen. Waardoor voor mij de fun er toch wel af was, want die mollenstreken zijn toch de hoofdreden waarvoor we kijken, niet? Of dat gevoel terecht of onterecht was, weet ik eigenlijk niet, want daarvoor heb ik dus te weinig gekeken. Maar vanavond ga ik met hernieuwd enthousiasme op mollenjacht, en hoop ik dat de programmamakers mijn ongelijk van vorig seizoen bewijzen.

Geniet van deze zondag!

reageren? sandra.rosseel@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier