Hoofdredacteur Bart Casteleyn: “Een fles rosé van een goed jaar? 52 weken Libelle? Ik heb geen idee wat het populairste moederdagcadeau is”

Goeiemorgen,

Een bos bloemen? Parfum? Een fles rosé van een goed jaar? 52 weken Libelle? Een bon die rijmt op Congo? Of met het huidig klimaat misschien eerder een prachtige paraplu? Ik heb geen idee wat het populairste moederdagcadeau is, maar de kinderen en ik geven vandaag alvast iets origineels…

Of dat denken we toch, want we vonden het hier in geen enkele etalage. Ik moest zelfs zondigen tegen mijn eigen principes. Ik stapte voor het eerst ooit binnen bij ‘de winkel van ons allemaal’. Je moet weten: zoals sommige mensen bewust geen vlees eten, koop ik niet bij webshops. Ik geef mijn geld liever aan Els, Johan of Ruth, dan aan Bol of Zalando. Ik winkel bewust bij mensen die met mijn centjes op zondagochtend pistolets kunnen halen bij de bakker.

Maar ik vond bij die ‘echte’ mensen dus niet wat wij wilden. Daarom surfte ik voor het eerst ooit naar die site met het blauwe bolletje. En wat een avontuur, zeg. Ik zocht wat ik vond en ik moest niet eens betalen. Of toch niet meteen. Ons cadeau was wel zo speciaal dat de levertijd 10 dagen bleek, de slogan ‘nu kopen, vanavond geleverd’ mocht de virtuele vuilbak in.

Gelukkig zijn wij voorzienige mensen. Af en toe toch. Speciaal voor moeder bestelden we twíntig dagen vóór háár dag. Ruim de tijd om de online ervaring ten volle te beleven… Want plots kregen we een mail met een paar uitroeptekens: ‘het pakket’ begon aan zijn rit richting finish. ‘Volg het hier op de voet!!’ Alsof het over Remco ging die op het punt stond roze te pakken.

Nog iets later kregen we de tijding dat de postbode in aantocht was. Die arme man ging voor een gesloten deur staan, maar gelukkig kregen we de optie om het a/ bij de buren b/ op de oprit of c/ nog elders te laten leggen.

Die avond vonden we het pakket tussen het onkruid naast ons huis. In de mailbox zat het verzoek te betalen. Bij de opmerking gaf ik nog door dat ik geen klantenkaart hoefde…

Lang verhaal kort: de mama des huizes kan verrast worden. Waarmee? Dat kan ik uiteraard hier niet verklappen. Iederéén leest De Zondag, en sommigen zelfs héél vroeg. Maar ik kan haar én alle andere moeders hier wel een hele fijne dag wensen. Bedankt voor alle goeie zorgen, en onthou: het is het gebaar dat telt!

Reageren? bart.casteleyn@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier