Jeep Avenger is verkozen tot Auto van het Jaar

Dat de ‘Auto van het Jaar 2023’ een elektrische auto zou zijn, daar bestond vooraf weinig twijfel over. Dat de Jeep Avenger uiteindelijk met ruime voorsprong als winnaar uit de bus is gekomen, kwam als een verrassing.

Door Urbain Vandormael

Vrijdagmiddag werd de uitslag van de verkiezing ‘Auto van het Jaar 2023’ bekendgemaakt op de persdag van het Autosalon van Brussel. Vooraf leek een nek-aan-nekrace in de maak, maar uiteindelijk zegevierde de elektrisch aangedreven Jeep Avenger met ruime voorsprong op de Peugeot 408, Toyota bZ4X/Subara Solterra, Nissan Ariya, Renault Austral, VW ID.Buzz en Kia Niro. Voor het eerst in de 60-jarige geschiedenis van de wedstrijd viel een model van de Amerikaanse constructeur Jeep in de prijzen. Met die kanttekening dat Jeep een satellietmerk is van de fusiegroep Stellantis en technisch veel gelijkenis vertoont met de Peugeot 2008 en Opel Mokka. De Jeep Avenger situeert zich dus in het populaire en min of meer betaalbare SUV B-segment.

In een eerste reactie noemt het Belgische jurylid Joost Bolle de Jeep Avenger een verdiende winnaar. “De Avenger heeft geen overgewicht en rijdt aangenaam voor een elektrische auto. Minpunten zijn de goedkope afwerking alsook de prijs. Ik vind persoonlijk een instapprijs van 36.000 euro te hoog voor wat in feite een tweede wagen in een gezin is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier