Emilie Vansteenkiste is nieuwe Miss België na bewogen avond: mogelijke aanslag op Miss België-verkiezing verijdeld

Spanning troef gisteren in het Proximus Theater in De Panne, waar de Miss België-verkiezing gepland stond. Maar eerst om de verkeerde redenen: een mogelijke aanslag op de verkiezing werd verijdeld. Uiteindelijk mag Emilie Vansteenkiste zich een jaar lang de mooiste van het land noemen.

Een man had gedreigd om een aanslag te plegen op de Miss België-verkiezing in het Proximus Theater in Plopsaland, die gisterenavond zou plaatsvinden. Dat bericht werd onderschept. Onmiddellijk kreeg Politie Westkust versterking van andere korpsen en de federale politie om het park te beveiligen. Ook de invalswegen en de afrit van de E40 in Adinkerke werden de hele namiddag extra gecontroleerd. En met resultaat. “Rond 17.30 uur werd een man, een veertiger, opgepakt”, aldus Eric Van Der Sypt van het federaal parket. “De man had een wapen bij zich en ook in zijn wagen werd een wapen gevonden. Waarschijnlijk is er dus een mogelijke aanslag vermeden.” Over de beweegredenen van de man was nog geen uitsluitsel. “Dat zal onderzoek nu moeten uitwijzen”, zegt Van Der Sypt. Het zou om een Limburger gaan. Vandaag zal hij verder verhoord worden.

Gisterenavond, vlak voor de Miss België-verkiezing van start zou gaan, werd het Proximus Theater ontruimd nadat een man gedreigd had om een aanslag te plegen tijdens de Miss België-verkiezing. (foto Belga)©KURT DESPLENTER BELGA
Gisterenavond, vlak voor de Miss België-verkiezing van start zou gaan, werd het Proximus Theater ontruimd nadat een man gedreigd had om een aanslag te plegen tijdens de Miss België-verkiezing. (foto Belga)©KURT DESPLENTER BELGA

Ondanks het feit dat de man werd opgepakt nog voor hij het Theater kon bereiken, werd vlak voordat de show van start zou gaan alsnog besloten om de zaal te ontruimen, zodat de politie de plek grondig kon doorzoeken. Na eenuitgebreide sweeping, waarbij zowel agenten als honden werden ingezet, werd de zaal omstreeks 21.24 uur vrijgegeven en kon het publiek opnieuw plaatsnemen. De verkiezing zelf ging uiteindelijk om 21.40 uur van start met de videoclip van Miss België 2022 Chayenne Van Aarle die ‘Euphoria’ zong. Een mooi eerbetoon aan Chayenne, die dinsdag gewond raakte in een zwaar verkeersongeval en verstek moest geven voor de show. Na de eerste groepsdans van de 32 kandidates gaven presentatoren Gaëtan Bartosz en Virginie Claes, die duidelijk geëmotioneerd was, meer uitleg over de vertraging en bedankten ze de politiediensten. Ze hadden ook mooie woorden van steun voor Chayenne. Na de voorstelling van de jury ging de show van start met de voorstelling van alle kandidates.

De kandidates in actie tijdens de openingsact. (foto Belga)©Kurt Desplenter BELGA
De kandidates in actie tijdens de openingsact. (foto Belga)©Kurt Desplenter BELGA

Eens dat achter de rug, konden de eerste prijzen uitgereikt worden. Demmi Van Bossche (24) uit Eeklo kreeg de prijs van sympathiekste miss, een titel die door de kandidaten zelf wordt uitgereikt. Solyne Husson (22) uit Yvoir werd miss sport, Eva Keusters (25) uit Tessendero werd miss social media, Viktoria Kembukuswa (20) uit Waterloo miss beach en Emilie Vansteenkiste (21) miss model. Claire Lasenebre (24) uit Knokke-Heist sleepte twee titels in de wacht: miss talent en miss charity. Deze laatste vijf waren ook meteen door naar de volgende ronde, waar ze nog het gezelschap kregen van 17 andere kandidaten. De 22 overblijvers mochten meteen aan de bikinironde beginnen, waarna opnieuw 7 meisjes hun Miss België-droom mochten opbergen. Na de vragenronde voor de 15 laatste kandidates, een Miss Belgium Angel-parade – met rode engelenvleugels – en een optreden van Motown Supremacy was het dan eindelijk tijd voor het ultieme moment: de bekroning. Organisatrice Darline Devos en Kedist Deltour, Miss België 2021, kwamen het podium op om de eredames en de nieuwe Miss België te kronen en kregen daarbij de hulp van robot Bellabot. Lena Gonzalez Blanco (20) uit Aalst werd de vijfde eredame, Haifa Salem Ali uit Bilzen (21)werd vierde eredame, Cécile Deltour (24) uit Dison werd derde eredame, het lint van tweede eredame ging naar Victoria (20) uit Waterloo. De titel van eerste eredame ging naar Claire Lansenebre (25) uit Knokke-Heist. En toen was het moment suprême aangebroken en werd Emilie Vansteenkiste uit Elewijt tot de mooiste van het land uitgeroepen. Onze nieuwe Miss België is 21 jaar, studente ergotherapie en een fervente latinodanseres, die niet alleen deelneemt aan internationale wedstrijden, maar ook op TikTok maar liefst 550.000 volgers heeft. De titel is voor haar extra bijzonder: haar mama, die afgelopen jaar overleed aan pancreaskanker, had haar voor de wedstrijd ingeschreven. “Mijn mama was mijn beste vriendin”, aldus Emilie.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier