Online shoppen op Storesquare

Op 1 februari werd Storesquare gelanceerd, een gloednieuw e-commerce platform ondersteund door Roularta, Unizo en KBC. Dankzij Storesquare kan online shoppen voortaan ook bij je vertrouwde lokale winkelier. In eerste instantie tref je op Storesquare de producten van 200 winkeliers uit Zuid- en Midden West-Vlaanderen. Tegen september wordt een dekking over heel Vlaanderen voorzien. Wat je op Storesquare zoal vindt? Fashion voor dames, heren en kids maar evenzeer decoratie-artikelen, elektro, juwelen, lingerie, brillen, fietsen,… Kortom, te veel om op te noemen!

 

Storesquare logo
Het nieuwe e-commerce platform Storesquare brengt de lokale winkelier tot bij u thuis. Dat doen ze door KMO’s van webshops te voorzien én die te bundelen op één plek, tegen een lage prijs en met een opvallend sterke gebruiksvriendelijkheid. “We verkopen de stock van de winkel online”, aldus drijvende kracht Karel Van Biervliet. “Wij kiezen voor sharing economy door die winkels te bundelen. E-commerce bestaat al 20 jaar en de online verkoop is nog altijd maar goed voor zo’n 15 procent. Vandaag heb je in Vlaanderen heel wat ondernemers en KMO’s, die heel goed zijn in ‘offline’ commerce maar die geen kaas gegeten hebben van het online gebeuren. Velen denken dan ook dat ze te laat zijn, omdat de winkelstraat van Google al volzet is. Veel consumenten tikken wat ze nodig hebben in op Google, maar browsen geen drie pagina’s ver. En dat terwijl veel lokale handelaars producten in huis hebben die grotere bedrijven, zoals een Bol.com, niét hebben.”

Volledig pakket

Storesquare biedt de lokale handelaar een platform, waarop een eigen webshop kan gebouwd worden. Daarbij verzorgt en onderhoudt het team van Storesquare dat platform met eigen IT-mensen. Ook de marketing nemen ze voor hun rekening om zo meer volk naar de website te lokken. Van Biervliet: “We bieden ook dienstverlening op maat van de handelaar, waarbij we hen enkele zorgen op vlak van e-commerce willen ontnemen. Het fotograferen van producten bijvoorbeeld, de integratie van de kassa of de bestaande webshop. Enfin, de mogelijkheden zijn eindeloos.”

Heel wat potentieel

Als consument kan je zoeken op winkel, maar ook in alle shops ineen, per categorie. “Momenteel hebben we ettelijke miljoenen euro in virtuele stock”, zegt Van Biervliet. “We zijn volop bezig dit platform aan het uitbouwen over gans Vlaanderen. Dit heeft héél wat potentieel. We hebben ook onszelf het mes op de keel gezet, door de prijs bewust laag te houden. Want dit willen we heel graag realiseren, vanuit een zeker ideaal. Meer nog: we willen de wereld veranderen.”

www.storesquare.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier