Een pluim voor Donald Trump: “Ook de vrouwen hebben Trump naar de troon geleid”

De Zondag trekt ten strijde tegen de verzuring en reikt daarom elke week een pluim uit. Niet zagen, maar liefde vragen. Of toch zoiets. De pluim van deze week is voor Donald J. Trump, toekomstig president van de Verenigde Staten.

De pluim van de week is voor Donald J. Trump. Omdat de 70-jarige Republikein president wordt van het machtigste land ter wereld. Verder heb ik vooralsnog weinig gemeen met de man. Boeiend zijn de analyses van Belgische politici over de overwinning van The Donald. Zeker de linkse partijen zijn unaniem: it’s the furiosity, stupid. Het is de woede van de gewone man tegenover het establishment dat Trump op het hoogste schavot plaatst. Ik zou zeggen: keep on dreaming. Ga even praten met kiezers. En vraag hen waarom ze Trump stemden. Omdat ze zo woedend zijn op dat establishment? Of omdat ze het stiekem wel fijn vinden dat hij Mexicanen en moslims buiten wil? Om maar één inhoudelijk punt te noemen. Ik kan ook zijn ontkenning van de klimaatopwarming voorleggen. Helaas blijkt het politiek nog steeds niet correct dat te benoemen. Want ik kan me niet voorstellen dat John Crombez, Meyrem Almaci en anderen niet doorhebben dat kiezers wel degelijk Trumps’ programma voor ogen hadden toen ze dat bolletje kleurden.

Ook opvallend: de rol van vrouwen in deze verkiezing. Trump liet in het verleden al duidelijk blijken waar hij vindt dat vrouwen thuishoren. In de keuken. Of in de living, tenminste als ze vergezeld worden van hun stofzuiger. Of in de coulissen van Miss Universe, ja, daar ook, liefst halfnaakt zodat ze betast kunnen worden. Grab them by the pussy. Kun je uit deze uitslag ook besluiten dat vrouwen dat best wel fijn vinden? Want, laat ons eerlijk zijn, ook zij hebben Trump naar zijn troon geleid. Stemden zij allemaal Clinton, dan was zij president. Een ongemakkelijke waarheid, I know.

Bon, Donald J, deze pluim is voor jou, van harte. Ik heb van jou geleerd dat ik mijn vierjarige dochter maar best de woorden ‘grijp ze bij hun fluit’ aanleer. Dan schopt zij het misschien wel tot eerste vrouwelijke premier van dit land.

 

(foto xinhua)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier