Gloednieuwe inspiratiedag: Renovatiezondag

590
Op 25 september kun je volop inspiratie opdoen voor je verbouwproject. (foto Getty)© Getty Images/iStockphoto
Op 25 september kun je volop inspiratie opdoen voor je verbouwproject. (foto Getty)© Getty Images/iStockphoto

Renoveren is van alle tijden maar er is nooit zoveel aandacht voor geweest als vandaag. Om alle verbouwers op weg te helpen bij hun groot of klein renovatieproject lanceert De Zondag op 25 september Renovatiezondag. Op één dag kan je je informeren en laten inspireren bij tal van experts.

De Zondag organiseert al sinds 2013 met succes Nieuwbouwzondag, dat zich richt tot iedereen die geïnteresseerd is in het bouwen of kopen van een nieuwbouwwoning. Vanaf dit najaar krijgt dit gebeuren er een nieuw broertje bij: Renovatiezondag op zondag 25 september. “Diverse bouwbedrijven die steeds trouw deelnemen aan Nieuwbouwzondag en die ook een renovatietak hebben, trokken al langer aan onze mouw met de vraag wanneer we een dergelijk succesvol concept ook rond renovatie zouden organiseren. Er was altijd wel een reden waarom niet. Maar nu is de tijd echt rijp voor dit project”, duidt Sandra Depauw, sales & product manager van Roularta Real Estate, de geboorte van Renovatiezondag.

“Enerzijds zijn we door corona onze eigen thuis door andere ogen gaan zien. De nood aan meer ruimte en comfort werd alleen maar groter. Anderzijds staan we met onze planeet voor grote uitdagingen en moeten we veel duurzamer gaan leven en dus ook wonen. Het is dan ook nu meer dan ooit hét moment om te renoveren.”

Ontmoet renovatie-experten

Voor Renovatiezondag slaat De Zondag de handen in elkaar met talrijke professionals uit de sector. “25 september wordt dan ook dé dag waarop je je in jouw ruime regio kan laten informeren door tal van vakmannen. Of je nu nog maar net het idee opgevat hebt om te gaan renoveren dan wel al een concreet project in je hoofd hebt, Renovatiezondag biedt verbouwers de unieke kans op een en dezelfde dag diverse bedrijven die renovatie-experts zijn te bezoeken en de juiste informatie te verzamelen. En dat niet vanop afstand maar meteen in de praktijk: in hun showroom, in een geslaagde totaalrenovatie… Kortom je kan concreet de zaken zien en meteen de nodige vragen stellen in een aangenaam gesprek met de vakman.”

Renoveren hoeft absoluut niet af te schrikken, geeft Sandra Depauw nog mee. “Het cliché wil dat je vaak niet goed weet waar je aan begint of zal uitkomen bij een renovatie maar ik ben het daar niet mee eens. Ik ben ervan overtuigd dat dit totaal niet aan de orde is, en al zeker niet wanneer je eerst een bezoek hebt gebracht aan Renovatiezondag. Naast hun missie om mee te bouwen aan een duurzamere wereld zit er gigantisch veel expertise, innovatie en professionalisme bij onze partners en word je prima en correct geïnformeerd. Zet dus maar snel 25 september in je agenda”, glimlacht Sandra Depauw.

www.renovatiezondag.be