Pasta carbonara, de gezonde versie

8293

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week verklapt lezers Nele uit Borgerhout ons haar recept voor een gezonde pasta carbonara. Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be.

Nele is health coach en gebruikt haar kennis ook thuis in de keuken: “Ik probeer steeds gezond, smaakvol en eenvoudig te koken. Inspiratie haal ik vooral uit kookboeken en magazines, maar ik probeer regelmatig zelf ook een gezonde twist te geven aan klassiekers”.

Deze gezonde pasta carbonara is een van Nele’s favorieten. “Ik ben eerst en vooral echt dol op pasta. Bovendien is dit gerechtje echt het bewijs dat gezond en lekker koken niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Knolselder is bovendien een groente van bij ons! Reden genoeg dus om dit recept uit te proberen”, vertelt Nele. “We eten thuis gevarieerd en gezond… maar tegen een ijsje zeg ik – maakt niet uit welk seizoen het is – nooit neen”, lacht Nele.

Dit heb je nodig

(voor 4 personen)

400 g volkoren pasta

200 ml (plantaardige) melk

1 knolselder

75 g geraspte Parmezaanse kaas (+extra, naar smaak)

250 g spek

Zout

Peper

Nootmuskaat

Tips:

Je kan ook knolselder uit de diepvries gebruiken

Veggie versie? Ook met vegan spek smaakt deze pasta heerlijk!

Bereiding

Kook de pasta al dente

Schil de knolselder en snij in kleine blokjes

Kook de blokjes in ongeveer 10 minuten gaar in gezouten water

Giet af en voeg de melk en kaas toe

Mix tot een gladde saus

Voeg eventueel extra melk toe tot je de gewenste structuur hebt

Proef en kruid bij met peper, zout en nootmuskaat

Snij het spek in reepjes

Bak de spekreepjes krokant in een hete pan

Voeg de pasta toe aan de saus en schep om

Doe nu ook de krokante spekjes erbij

Kruid de pasta met extra peper en werk af met Parmezaanse kaas

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be