Vrachtcontainers zijn over het algemeen lelijke dingen waar we eigenlijk weinig interesse voor hebben. Maar als ze omgevormd tot een luxe zwembad met doorkijkraam en jacuzzi, willen we er plots wél alles over weten.

modpools-converted-shipping-cargo-containers-repurposed-pool-canada-rathnam_dezeen_9

Het Canadese bedrijf Modpools bouwt metalen containers om tot zwembaden en jacuzzi’s, en dat ziet er geweldig uit. Modpools werd opgericht door man en vrouw team Paul en Denise Rathnam. Beide hadden ze vanwege hun werk te maken met vrachtcontainers. Het idee om er eentje om te bouwen tot zwembad, kwam tijdens een familievakantie. “We merkten op dat zwembaden veel compacter werden, en dat een container misschien wel een mooi zwembad zou opleveren”, aldus Paul.

modpools-converted-shipping-cargo-containers-repurposed-pool-canada-rathnam_dezeen_6

Een jaar later heeft het koppel een eigen fabriekje waar gebruikte vrachtcontainers uit China een nieuw leven krijgen en omgebouwd worden tot zwembad, compleet met verwarming, LED-lichtjes, tegenstroom, jacuzzi-jets en kijkvenster.

modpools-converted-shipping-cargo-containers-repurposed-pool-canada-rathnam_dezeen_2modpools-converted-shipping-cargo-containers-repurposed-pool-canada-rathnam_dezeen_hero2

Een deel van het zwembad kun je afsluiten om de jacuzzi kleiner te maken; zo hoef je bijvoorbeeld tijdens de winter niet het volledige zwembad op te warmen wil je enkel wat zitten brobbelen.

modpools-converted-shipping-cargo-containers-repurposed-pool-canada-rathnam_dezeen_14

De kostprijs? Reken op een 25.000 euro voor een zwembad van 2,4 bij 6.