4 Tips om te doen op Erfgoeddag in provincie Antwerpen

Benieuwd naar het culturele erfgoed dat Antwerpen te bieden heeft? Op 21 april is het Erfgoeddag met dit jaar als thema thuis. Wat maakt het gewone van thuis zo bijzonder, vroeger en nu? Tijdens deze dag kan je tal van musea en exposities gratis bezoeken om het te ontdekken. De bijzonderste highlights van Erfgoeddag in Antwerpen lees je hier.

Sint-Katelijne-Waver

Roosendael – al 800 jaar een thuis: Roosendael, gelegen in Sint-Katelijne-Waver op de grens met Walem, is een historische site van 800 jaar oud. Eerst een abdij en later een kasteeldomein, nu een natuurgebied met beschermde monumenten. Vanaf de abdijperiode tot nu hebben verschillende bewoners hier hun thuis gevonden. Ontdek hun verhalen en ervaringen op deze unieke locatie.

©Roosendael

Antwerpen

3 KMSKA-jongeren stellen voor: ‘Ik ga naar thuis’: Drie jongeren van ‘De Trappen’, de jongerenwerking van het KMSKA, bogen zich over het thema ‘Thuis’ en maakten een theatervoorstelling over wat dit voor hen betekent. Is thuis een plek, een gevoel, het land waar je roots liggen of zijn het de mensen om je heen? Laat je inspireren door hun poëtische reflecties en sta stil bij wat ons helpt om ons ergens thuis te voelen. 

Blind date. Vind je nieuwe thuis in het MAS: Ontdek onze Blind Dates in het MAS! Museumliefhebber? Durf je op museumdate te gaan met een wildvreemde? Leer je match kennen tijdens de expo ‘Iemand Thuis?’ Gratis voor individuen of duo’s tussen 16 en 26 jaar.

©Jeroen Broeckx

Mechelen

Naar betere oorden: De 16e-eeuwse Mechelse uittocht achterna: Deze documentaire verkent de emigratie van Mechelse kunstenaars, wetenschappers en ambachtslieden tijdens de turbulente 16e eeuw. Een filmisch relaas tijdens Erfgoeddag, vergezeld door een tentoonstelling van unieke archiefstukken.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Faro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier