5 Tips om te doen op Erfgoeddag in West-Vlaanderen

Benieuwd naar het culturele erfgoed dat West-Vlaanderen te bieden heeft? Op 21 april is het Erfgoeddag met dit jaar als thema thuis. Wat maakt het gewone van thuis zo bijzonder, vroeger en nu? Tijdens deze dag kan je tal van musea en exposities gratis bezoeken om het te ontdekken. De bijzonderste highlights van Erfgoeddag in West-Vlaanderen lees je hier.

Blankenberge

Strandcabines en badkarren: een tweede thuis op het strand: Duik in de badcultuur van Blankenberge! Ervaar de charme van badkarren en baigneurs in onze badkar of vanuit een strandstoel. Laat onze gidsen je meenemen door boeiende verhalen terwijl je de unieke mini-expo verkent – een dag vol historie en avontuur!

©Stadsarchief-De Benne Blankenberge

Ieper

Binnenpretjes in het Merghelynck Museum: Ontdek tijdens Erfgoeddag de nieuwe film van het Voorlopig Bewind, naast de boeiende tentoonstelling! 14 leerlingen uit de Ieperse OKAN-klas reflecteren over thuis aan de hand van de museumcollectie, resulterend in een eigentijdse documentaire die je niet mag missen!

©Merghelynck Museum

Brugge

HUS. Thuis bij de Vikingen: Beleef het Vikingleven op 20 en 21 april in Brugge! Verken het Vikingkamp, leer over hun rituelen en doe mee aan leuke activiteiten. Een onvergetelijk weekend vol avontuur en inzicht!

Mijn thuis is waar mijn…: Ervaar de gezelligheid van Café Vlissinghe op Erfgoeddag! Al meer dan 500 jaar een tweede thuis voor velen. Lach, speel, zing en geniet van de unieke tradities – een onvergetelijke ervaring!

Een tijdelijke thuis: het Rode Kruisopvangcentrum: Ontdek op Erfgoeddag het Rode Kruisopvangcentrum van Brugge, een tijdelijk thuis voor verzoekers om internationale bescherming. Ervaar de diversiteit en de zoektocht naar een nieuw thuis tijdens rondleidingen en een tentoonstelling. Geniet van een drankje, een hapje en zelfs wat muziek – een uitnodigende en leerzame ervaring!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Faro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier