7 tips om te doen op Erfgoeddag in Oost-Vlaanderen

Benieuwd naar het culturele erfgoed dat Oost-Vlaanderen te bieden heeft? Op 21 april is het Erfgoeddag met dit jaar als thema thuis. Wat maakt het gewone van thuis zo bijzonder, vroeger en nu? Tijdens deze dag kan je tal van musea en exposities gratis bezoeken om het te ontdekken. De bijzonderste highlights van Erfgoeddag in Oost-Vlaanderen lees je hier.

Ninove

Koffie, thee en thuis: Word een ‘kaffeegieter’ in Ninove en ontdek de betekenis van ’thuis’! Onder begeleiding van Katrien Schaubroeck, een trotse oud-Ninovieter en filosoof, kun je genieten van een tas gezelligheid terwijl je filosofeert en reflecteert. Zin om mee te discussiëren? Doe mee!

Baasrode

Thuis aan Boord: rondleiding: Beleef de unieke thuis op het water tijdens Erfgoeddag! Verken gratis de benepen maar fascinerende leefomgeving van schippersgezinnen aan boord van de spits Alyv, gebouwd in 1938. Bewonder de originele art deco-interieurs en krijg doorleefde uitleg van de vrijwilligers van vzw Scheepvaartmuseum Baasrode.

Dendermonde

IN/ UITWIJKELINGEN- diepduikproject over het (samen)leven in woonwijken vroeger en nu: Luister naar de verhalen van buurtbewoners tijdens Erfgoeddag! Ontdek hoe ze vroeger en nu het (samen)leven ervaren en welke voorwerpen hen thuis verbinden. Een boeiende inkijk in het fenomeen van de woonwijk!

©Stadsmuseum Dendermonde

Sint-Niklaas

Onder/dak: Thuisverhalen in het Waasland Sta stil bij wat van een plek een thuis maakt met Onder/dak! Ontdek in Temse, Lokeren en Sint-Niklaas hoe recente inwoners zich thuis voelen. Met kleine gebaren en dagelijkse rituelen maken ze hun huis eigen. Deel ook jouw verhaal en laat zien hoe jij van je huis een thuis maakt!

Schatten op zolder? Breng maximaal 3 van je mysterieuze objecten mee naar het Stedelijk Museum van Sint-Niklaas op Erfgoeddag! Onze experts onthullen niet alleen de emotionele, maar ook de financiële waarde van je unieke schatten.

Geraardsbergen

Erfgoedfestival Ervaar het immaterieel erfgoed van de Vlaamse Ardennen op het festival! Leer mattentaarten bakken, laat reuzen bewegen, kantklossen of manden vlechten. Geniet van kortverhalen, dans en meer! Mis het niet, inclusief een bezoek aan Museum Hunnegem.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Faro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier