10 slimme tips om je koffer in te pakken

Eindelijk mogen we beginnen aftellen naar onze welverdiende zomervakantie! Maar een reis brengt toch altijd wat inpakstress met zich mee. Wat moet je allemaal meenemen en hoe krijg je al je spullen in godsnaam in één valies? Ziehier dé 10 slimste tips om je koffer in te pakken.

1. Maak een lijstje

Helemaal oldskool: maak een lijstje van wat je allemaal moet meenemen op vakantie. Schrijf al enkele weken op voorhand verschillende zaken neer.  Als er jou iets te binnen schiet: voeg het onmiddelijk toe aan je lijstje! Een handige app hiervoor is GetPacked. Bewaar het lijstje sowieso op je gsm, handig voor je volgende reis.

2. Rollen maar!

Plaatsgebrek in je koffer? Rol dan je kleding strak op, zo bespaar je héél wat ruimte. Druk daarna je opgerolde kledingstukken stevig tegen elkaar, zo vermijd je kreuken.

3. Gebruik de binnenkant van je schoenen als bergruimte

De binnenkant van je schoen is perfect om kleinere spullen in op te bergen: een potje gel, een flesje zeep, je sokken, gsm en cameraopladers, … Steek je schoenen ook in een plastic zak, zo maak je de rest van je kledij niet vuil. Je kan hiervoor ook een plastiek douchekapje gebruiken!

4. Prop je ondergoed in verloren hoekjes en gaatjes

Eens je alles in je valies gepropt hebt, kan je de ‘gaten’ opvullen met ondergoed en sokken.

5. … of tussen je bh’s!

Stapel je bh’s mooi op elkaar en vul de cups met ondergoed, zo blijft de vorm mooi behouden tijdens de trip.

6. Plastiek zak tegen kreuken

Een geniale tip om je kledij kreukvrij te houden. Strijk een plastiek zak mooi glad en leg er je kledingstuk op. Plooi je kledingstuk mét de plastiek zak zoals je dit normaal zou doen. Het plastiek houdt zo de kreuken tegen.

7. Zwaarste stukken onderaan

Leg je zware stukken het dichtst bij de wieltjes. Zo is het gewicht mooi verdeeld als je straks door de luchthaven moet slenteren.

8. Mini-verpakkingen

Je volledige beautygamma meenemen op reis is onbegonnen werk. Doe daarom producten waar je niet zo veel van nodig hebt  – zoals haarmaskers, bodycrèmes, … – in een kleinere verpakking. Zo’n lege, kleine flesjes zijn goedkoop en superhandig.

9. Extra bescherming voor vloeibare producten

Het is helaas al eens gebeurd, ik open mijn koffer en … mijn fles shampoo loopt tot in mijn schoenen. Niet fijn natuurlijk. Een handig trucje: draai je fles open, doe plastiekfolie over de fles en draai het deksel opnieuw dicht. Je kan natuurlijk ook je vloeibare producten in een zakje steken. Let ook op met nagellak, deze is ook al eens tijdens de vlucht ‘ontploft’.

10. Essentials in je handbagage

Een goede tip van een collega: neem altijd vers ondergoed en een t-shirt mee in je handbagage. Je weet nooit dat je valies niet tijdig aankomt op je eindbestemming, zo heb je je eigen spullen bij de hand.

Reis je enkel met handbagage? Check dan hier een geniale tip van onze collega’s van Steps!

 

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier