3+1 tips voor een goed gevulde agenda

Nog geen plannen voor dit weekend? Dan hebben we goed nieuws! We delen graag drie gouden tips met jullie om de komende twee dagen te vullen plus een extra tip voor komende dinsdag.

1/ Het licht gaat een uurtje uit

(foto belga)
(foto belga)

Zaterdag 19 maart is er opnieuw Earth Hour. Sinds negen jaar vraagt het WWF om de lichten een uur lang te doven in de strijd tegen klimaatverandering. Op heel wat plaatsen in de hele wereld gaat het licht aan belangrijke gebouwen en monumenten een uurtje lang uit. Nu er sinds december een klimaatakkoord is, wordt aan premier Charles Michel bovendien gevraagd om ons als land ook werkelijk te engageren voor het klimaat.

www.facebook.com/wwf.be

2/ Kopje onder

(foto istock)

Liefhebbers van alles wat er zich onder de waterspiegel afspeelt, moeten dit weekend in Metropolis Antwerpen zijn. Daar vindt namelijk de Belgische Duiksportbeurs plaats. Je kan er terecht voor informatie over duiken in binnen- en buitenland, reisinformatie, duikmaterialen en interessante voordrachten. Verschillende reisbureaus staan er ook klaar om de duikvakantie van jouw dromen samen te stellen.

www.duiksportbeurs.be

3/ Aandacht voor de zorgsector

(foto istock)
(foto istock)

Op zondag 20 maart is er weer de ‘Dag van de Zorg’, Een grootschalige opendeurdag bij zorg- en welzijnsvoorzieningen. De welzijns- en zorgsector in Vlaanderen zwaait zijn deuren open. Je wordt wegwijs gemaakt en maakt kennis met de opportuniteiten van opleidingen en jobs in de sector. Met het evenement wil Dag van de Zorg vzw de innovatieve kracht van onderzoekscentra, kmo’s en bedrijven op de kaart zetten.

www.dagvandezorg.be

EXTRA/ Een smakelijke nacht

Op dinsdag 22 maart vindt de 14de editie van De Nacht van de Geschiedenis van het Davidsfonds plaats. Die avond organiseren in totaal zo’n 200 lokale Davidsfonds afdelingen hun allerbeste geschiedenisactiviteit in het teken van ‘smaak’. Brouwerijbezoeken, wijnproeverijen, chocoladeworkshops, stadswandelingen, lezingen over de geschiedenis van de gastronomie en de kunst, het komt allemaal aan bod. Maar ook de smaakvolle geschiedenis van de kunst, architectuur, fotografie, mode … wordt belicht.

www.davidsfonds.be/nacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier