Met deze 5 tips heb je dit weekend geen reden om je te vervelen

De paasvakantie mag dan wel al halfweg zijn, dat is geen reden om te treuren! Er is nog zoveel te doen, dat het onmogelijk is om hier alles op te noemen. Maar vriendelijk als we zijn, selecteren we graag voor jou vijf handige tips voor dit weekend.

1/ Vlaanderens Mooiste

Kan Greg Van Avermaet dit jaar wel de overwinning binnenhalen? (foto belga)

Uiteraard staat het hele weekend in het teken van de honderdste Ronde van Vlaanderen. Op zaterdag al wagen heel wat liefhebbers en sportievelingen aan de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. Maar dé apotheose komt er op zondag. Dan gaan de grote kleppers op zoek naar een manier om de overwinning bij te kunnen schrijven op hun palmares. Spektakel verzekerd, zowel op en naast het parcours als voor de buis.

www.rondevanvlaanderen.be

2/ Plantenpracht in volle bloei

In de Plantentuin in Meise staan de magnolia’s in volle bloei. (foto Npb Jbnb)

De eerste echte zonnestralen priemen door het wolkendek en de bloemen en planten beginnen opnieuw te ontluiken. April is traditioneel de bloesemmaand en dat wordt onder meer in de Nationale Plantentuin in Meise gevierd. Zondag neemt een gids je mee op een tocht langs de mooiste, kleurrijkste en geurigste magnolia’s, bolgewassen en andere vroegbloeiende planten van het domein. In het kader van Floridylle kan je ook vandaag met de kinderen terecht in het Pachthof voor tal van activiteiten met onder meer kindergrime, broodjes op stok bakken op het houtvuur of het zaaien van je eigen lenteplantje.

www.br.fgov.be

3/ Jouw debuut op de langste catwalk

Loop jij straks mee op de langste catwalk van de Benelux? (foto grf)

Zondag 3 april wordt er in Antwerpen opnieuw een winkelzondag gehouden. In het historisch centrum kun je genieten van lentekoopjes, optredens en evenementen. Bovendien kun je op de Wapper meedoen aan de laatste casting voor de openluchtcatwalk, de langste van de Benelux. Die wordt op de winkelzondag van 1 mei voor de tweede keer gehouden. Er worden zo’n 150 mensen gezocht tussen de 6 en 96 jaar om mee te doen. Iedereen is welkom: van kinderen tot senioren, in alle geuren en kleuren.

www.antwerpen.be

4/ Mexico in beeld gebracht

Mexico staat centraal op het Fotofestival. (foto Alejandro Cartagena)

Nog tot 8 mei is Knokke-Heist de place to be voor de nationale en internationale fotografiegemeenschap. Op het Fotofestival in CC Scharpoord kan je het werk van wereldwijd gerenommeerde fotografen gratis bewonderen. Dit jaar focust het Fotofestival met de openluchttentoonstelling ‘Mexico Megalopolis’ op Mexico en zijn hoofdstad Mexico-Stad.

fotofestival.knokke-heist.be

5/ Lekker griezelen

Het Brussels International Festival of Fantastic Film jaagt je de stuipen op het lijf. (foto grf)

Afgelopen dinsdag ging het Brussels International Festival of Fantastic Film (BIFFF) van start in BOZAR. Nog tot en met volgende week zondag maken liefhebbers van horror en speciale effecten hier kennis met het nieuwste op het gebied van de fantastische film. Maar meer dan voor de films is het festival vooral beroemd en berucht voor zijn randactiviteiten met onder meer de ZomBIFFF Day op zaterdag 9 april in het Warandepark.

www.bifff.net

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier