Met deze tips zijn alle gaatjes in jouw krokusagenda zeker gevuld

Zopas trokken heel wat kinderen de schoolpoort voor een weekje achter zich dicht. Tijd voor de krokusvakantie! Voor wie helemaal nog niet wat gedaan met dat weekje verlof of voor wie nog een gaatje in de agenda moet opvullen, geven wij graag vijf tips en één extraatje.

1/ Lambik als circusbaron

In De Stadsschouwburg in Antwerpen (5, 6 & 7/2) en Capitole in Gent (13 & 14/2) komen de stripfiguren uit de Suske en Wiske-reeks helemaal tot leven tijdens de musical ‘De Circusbaron’. Wanneer de oersterke Jerom op mysterieuze wijze wordt ontvoerd, springen Suske en Wiske vol enthousiasme in een nieuw avontuur. Lambik is dit keer echter niet van de partij, zijn komisch talent is namelijk in de smaak gevallen bij de ringmeester van een groot circus (Ben Cramer) die Lambik een baan als Clown, ofwel Circusbaron aanbiedt. Lambik neemt de baan aan, maar ontdekt al snel aanwijzingen die leiden in de richting van de verdwenen Jerom.

Info: www.musichall.be

2/ Bellen blazen in het water

Alaaf, alaaf! Want deze krokusvakantie wordt Océade in een carnavalesk kleedje gestoken. Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari wordt het Brusselse waterpretpark meerdere keren per dag gevuld met gigantische kleurrijke zeepbellen. Aan de bezoekers de uitdaging om ze te vangen, te doorprikken of er tussen te dansen op het ritme van vrolijke en opzwepende carnavalsmuziek! Naast het gebruikelijke grootste aanbod aan glijbanen in België, is het in het waterpretpark naast Mini-Europa in Brussel nu dus ook genieten van onvervalst zeepbellenplezier én feeststemming.

Info: www.oceade.be

3/ Kijken naar en experimenteren met bewegende beelden

De hele krokusvakantie loopt in vier verschillende steden het Jeugdfilmfestival. Het festival brengt een pittige selectie aan unieke Europese kinder– en jeugdfilms. Maar het gaat veel verder dan films alleen. Naast de vertoningen zijn er ook tal van workshops, specials en medialabs waar je kinderen kunnen experimenteren met audiovisuele installaties en de nieuwste apps. Dit jaar kun je terecht in Antwerpen (Zuiderpershuis, EcoHuis en HetPaleis), Brugge (Cinema Liberty en KC De Werf), Gent (Studio Skoop, Sphinx en Theater Tinnenpot) en Kortrijk (Budascoop).

Info: www.jeugdfilmfestival.be

4/ Afscheid in stijl

k3De K3-show, de afscheidstour van Karen, Kristel en Josje, samen met Klaasje, Marthe en Hanne, loopt nu al een tijdje. Voor wie nog niet is geweest, is deze krokusvakantie het uitgelezen moment om in stijl afscheid te nemen van de ‘oude’ K3 en de nieuwe versie met open armen te ontvangen. Er gingen al heel wat tickets over de toonbank, dus snel zijn is de boodschap. Wie zijn jongste K3-fans trouwens extra in de watten wil leggen, kan nu in Standaard Boekhandel een maxi-poster scoren voor een prikje. De kortingsbon vind je in de krant of hier.

Info: www.teleticketservice.com

5/ Hoogmis van de watersport

De Belgian Boat Show (13-15/2 & 19-21/2), de jaarlijkse hoogmis van de watersport in ons land, komt er opnieuw aan. Zes dagen lang is jong en oud meer dan welkom in Flanders Expo Gent. Het bekende demobad in hal 7 krijgt een geluidsinstallatie zodat demonstraties met surfboards, stand-up-paddle, zeilbootjes maar ook automatisch reddingsmateriaal een groter publiek kan infotainen. Kom het overweldigende aanbod van kite- en surfsporten, wakeboard- en waterskivarianten, open sportboten, RIB’s en comfortabele motor- of zeiljachten ontdekken. En uiteraard zijn ook heel wat imposante zeiljachten te bekijken. Minstens even imposant voor kleine kinderen als voor grote mensen.

Info: www.belgianboatshow.be

EXTRA

Nu we toch goed op dreef zijn… een extra tip! Onder de noemer ‘Krokuskriebels’ pakken heel wat musea over heel Vlaanderen namelijk uit met workshops, zoektochten, uitzonderlijke rondleidingen, … je kunt het zo gek niet bedenken. Leden van de Gezinsbond genieten tijdens de Krokuskriebelsweek, op vertoon van hun lidkaart, van een fikse korting: kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel, volwassenen hebben 50% korting. Let wel! Workshops werken vaak met reservaties en een beperkt aantal deelnemers. Wees er dus snel bij!

Alle initiatieven vind je op www.krokuskriebels.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier